Saker att ha i åtanke när du ska boka frakt online

För dig som skickar och tar emot många paket inom företaget är det bra att hitta en lösning som kräver så lite tid och kostnader som möjligt. Det ska också kännas tryggt och säkert att skicka ett paket och också gå att spåra det för att se att det kommer fram som det ska till mottagaren. För att ta del av så förmånliga fraktavtal som möjligt är det en smart idé att ta hjälp av en logistikpartner. De hjälper dig att beräkna din frakt och presentera de kostnader som gäller oavsett om du ska skicka paket inom eller utanför Sverige. De kommer också ta hand om allt det som rör kontakten med transportföretagen och se till att allt flyter på så smidigt och snabbt som möjligt. På så sätt får du tid och pengar över till annat och kan utveckla din verksamhet i den takt du önskar.

Hos en logistikpartner kan du boka, beräkna frakt och jämföra olika transportbolag online. Det ger dig en bra överblick av de alternativ som finns tillgängliga och vilket som skulle kunna passa dig bäst. Nedan kommer därför några saker du bör fundera över innan du väljer att boka frakt online för att få en så bra lösning som möjligt.

Fraktkostnader

En av de viktigaste faktorerna att se över när du ska välja transportbolag är frakten. Med hjälp av företag som sysslar med fjärdepartslogistik får du hjälp att beräkna din frakt hos flera olika transportbolag och kommer på så sätt se var du får mest för pengarna. Du kan alltså jämföra frakt online direkt i datorn eller mobilen och snabbt välja det alternativ som passar din verksamhet bäst.

Leveranstid

En annan viktig sak att se över när du ska skicka paket är att titta på hur kort leveranstid de olika fraktbolagen erbjuder. Om du vill att ditt paket ska komma fram så fort som möjligt kan den här punkten till och med vara viktigare än att beräkna kostnaden för din frakt.

Paketets vikt

När du använder dig av verktyg för att räkna ut frakt online behöver du ofta fylla i paketets mått och vikt. Det är därför viktigt att du fyller i dessa korrekt, annars kan du råka ut för tilläggskostnader. Genom att beräkna frakt online och fylla i paketets vikt och mått får du snabbt och tydligt en prisbild av vad det kan tänkas kosta. Ska du skicka ett särskilt tungt paket är det dessutom viktigt att transportbolaget i fråga kan hjälpa dig med detta.

Typ av förpackning

Precis som det är viktigt att kontrollera hur tungt paketet får vara gäller det att se efter vilka typer av förpackningar som de olika transportbolagen godkänner. Var också noggrann med hur du förpackar din vara om den är ömtålig – tips om detta finns att hämta hos de olika transportbolagen när du jämför frakt online.

Logistiklösning

Som tidigare nämnt kan du alltså använda dig av företag som erbjuder tjänster inom fjärdepartslogistik i stället för att vända dig direkt till de olika transportbolagen. De kommer då att sköta allt som rör fraktavtal och kontakt med transportörerna för att du ska kunna lägga tid på annat.

Hur gör du för att boka frakt online?

Det är enkelt att boka frakt online och beräkna din frakt och dess kostnader. Med rätt hjälp optimerar du din verksamhet och kommer kunna känna dig trygg med att hitta den bästa logistiklösningen för just dig.