Växtbelysning

60 Watt E40 Växtbelysning istället för HPS belysning

Byta enkelt ut din befintliga HPS växtbelysning mot E40 LED växtbelysning från Gemma.
Med Gemmas 60 Watt E40 växtbelysning får du ett optimerat spektrum i en lampa som genererar mycket lite värme. En ideal växtlampa att hänga i mindre utrymme där det annars kan vara svårt att göra sig av med värmen effektivt och tyst från en vanligt HPS växtbelysning.
Växtbelysningen är passivt kyld vilket innebär att den inte använder sig av fläktar för att kylas ner utan avleder värmen genom sitt robusta metallskal, vilket så klart också betyder att belysningen inte gör något ljud ifrån sig.

Till skillnad från Gemmas 40 Watt E40 lampa har 60 Watt modellen dioderna placerade runt om hela skalet. På grund av detta behöver växtbelysningen hängas i en reflektor, och kan med fördel installeras i vanliga HPS reflektorer.
Tänk på att LED växtbelysning har sina egna drivkretsar inuti lampan. Det betyder att E40 växtlampor inte ska användas med befintlig ballast, utan måste kopplas ut innan belysningen installeras.

Alla färger med växtbelysning från Gemma

Växtbelysning från Gemma LED är optimerad för växternas alla pigment, klorofyll så väl som andra mindre omnämnda. Mer information om detta finns att läsa på hemsidan.
Alla lampor från Gemma använder sig av samma optimerade fullspektrum vilket betyder att växterna inte bara får vad de behöver, utan växtbelysningen blir både trevlig och lätt att arbeta under också.
Konkurrerande tillverkare säljer oftast växtbelysning som oftast är oproportionellt fördelat mellan rött och blått ljus, samt så utelämnar de grönt ljus vilket gör att färger ser konstiga ut under belysningen och blir ofta väldigt omständlig att jobba under.
Genom att fördela hela det synliga spektrumet som Gemma gör, träder också alla färger fram i växterna. Tester där standard LED växtbelysning och Gemmas växtbelysning jämförs finns på hemsidan under information.