Så håller du ditt läderarmband fräscht länge!

Elegant, tidlöst med intryck av klass

Klockarmband i läder har alltid varit en tidlös attiralj som de allra flesta klockägare har älskat att sätta runt handleden. Vi förstår verkligen varför! Ett läderarmband inger ett intryck av stil och klass och vem vill inte uppvisa ett sånt sken?! Dessutom känns ett läderarm skönt mot huden, det har en härlig komfort och är förhållandevis flexibelt. En läderrem är dessutom stryktålig – om man behandlar den rätt!

Ett läderklockarmband finns ju dessutom i flera olika färger så beroende på vilken färg man föredrar eller passar i så finns det många valmöjligheter när det kommer till färgspektrat.

Smartwatch ger dig nya möjligheter att ändra look!

Nuförtiden med de nya smartklockorna kan man dessutom byta rem snabbt och enkelt vilket ändrar utseendet på klockan – från en sportklocka till en klassisk klocka med läderrem på bara några sekunder!
Vilket är väldigt smidigt om man tar en joggingtur på lunchen och sen ska tillbaka till jobbet.

Rengöring av läderarmband

När det kommer till rengöring av klockarmband i läder bör man ha ett par saker i åtanke. Dels att läder inte tål vatten och dels att det inte tål höga temperaturer. Med andra ord är tvättmaskinen utesluten, likaså blötläggning.
Risken med en blöt läderrem är att det kan orsaka missfärgning och det vill man såklart inte!

Så håller du ditt läderarmband fräscht länge!

– Följ därför samma råd eller agera på samma sätt som med andra läderprodukter, typ läderskor eller förkläde i läder. Det vill säga om du använder din klocka med läderrem varje dag utan att ge dig och din klocka en paus ifrån varandra så kommer läderarmbandet börja lukta förr eller senare. Detta vill vi givetvis undvika. Därför är det bra om du låter klockarmbandet luftas eller vila. Till exempel att du tar av dig klockan innan du går och lägger dig och att du aldrig har på dig din klocka med läderrem när du duschar eller badar.

Ett annat tips är att inte förvara ditt läderarmband direkt i solen. Läderremmen riskerar då att blekna av
solljuset. Stranden är med andra ord ett big nono!
Så för att slippa köpa ett nytt armband alltför ofta kommer här:

5 enkla steg att rengöra ditt klockarmband i läder!

  1. Doppa en luddfri trasa i ljummet vatten och tvål. (En mikrofiberduk brukar funka bra)
  2. Gnugga trasan mot remmen.
  3. Skölj av trasan från eventuell smuts och tvål.
  4. Torka av läderarmbandet med trasan (som nu endast är doppad i ljummet vatten)
  5. Lägg armbandet på tork i rumstemperatur (armbandet riskerar att spricka vid varmare temperaturer)

Vill man nörda ner sig riktigt ordentligt så finns det andra produkter än vanlig tvål att använda
såsom läderrengöring till skor eller tvål som används till hästsadlar. Men det är inget som vi har provat själva.

Du hittar givetvis armband och klockarmband i läder på Klockarmband.se. Förutom armband i läder finns det klockarmband i tyg, silikon och metall.

 

 

Klockarmband.se är en e-handelsbutik där du finner klockarmband, armband och tillbehör till smartklockor, armbandsur och aktivitetsband. Klockarmbanden finns i olika storlekar, material, färger och form till bra priser!