Få den bästa räntan med en låneförmedlare

Du har säkert hört talas om begreppet låneförmedlare tidigare, men vad gör egentligen en låneförmedlare och varför bör man använda en när man ska låna pengar? I detta inlägg kommer vi gå igenom anledningarna till varför låneförmedlingstjänster har blivit så populära i Sverige.

Individuell räntesättning

I Sverige tillämpar generellt sätt alla banker och kreditgivare individuell räntesättning för privatlån, så kallade blancolån. Individuell räntesättning innebär att din ränta och lånekostnad sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Personer med hög inkomst och hög kreditvärdighet kommer exempelvis få en bättre ränta jämfört mot personer med lägre inkomst. Individuell räntesättning gäller generellt för alla större privatlån över 10 000 kronor med en löptid från 12 månader, vi pratar därmed in om mindre privatlån utan UC.

Problematiken med kreditupplysningar

På grund av den individuella räntesättningen är det nästintill omöjligt att veta hos vilken långivare man kan få den lägsta ränta. Därmed måste man ansöka hos ett stort antal långivare för att försäkra sig om att man får den bästa möjliga räntan. Problematiken med detta är att varje kreditgivare kommer utföra en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningar hos UC har en negativ påverkan på din kreditvärdighet och för många kreditupplysningar kan i slutändan leda till att det blir omöjligt att få ett lån beviljat.

Upp till 25 erbjudanden med en kreditupplysning

Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare kommer upp till 25 banker och kreditgivare att pröva in ansökan. Låneförmedlaren sköter all kontakt med långivarna och hjälper sedan till att sammanställa alla låneerbjudanden. Du väljer därefter enkelt det lån som har bäst villkor och lägst ränta.

Tack vare att låneförmedlarna får provision från långivarna för att förmedla lån är tjänsten helt kostnadsfri för dig som konsument. Din ansökan är inte heller binandande, om du inte är nöjd med dina låneerbjudanden kan du alltid tacka nej.

Den stora fördelen med att ansöka om lån hos en låneförmedlare är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

Så hittar du den bästa låneförmedlaren

Du har säkert hört talas om låneförmedlare Lendo som var en av de första aktörerna på den svenska marknaden inom låneförmedling. Under de senaste åren har det dock tillkommit ett flertal nya låneförmedlare som exempelvis Consector och Sambla.

För att hitta en låneförmedlare med höga kundbetyg och som är omtyckt av kunderna kan man jämföra kundrecensioner på Trustpilot. Genom att jämföra kundrecensioner på Trustpilot är det enkelt att snabbt hitta den bästa låneförmedlaren på marknaden just nu.