Dubai – Jämför flyg

Dubai

Dubai är metropolen som erbjuder shopping av högsta kvalitet, storslagna basarer, mäktiga byggnader, fantastiska restauranger, konstgjorda öar och en hel del annat som inte hör till vardagen för en svensk. Resmålet har vuxit i popularitet under de senaste åren och är numera ett resmål för många nordbor.

Enklast tar man sig från Köpenhamn eller Arlanda och flyger till Dubais flygplats som ligger centralt i Dubai, Förenade Arabemiraten. Snart börjar också Emirates, flygbolaget som 2 år utsetts till det bästa flygbolaget i världen, att flyga direkt från Stockholm, Arlanda. Det finns också andra bolag som flyger, enklast är att kolla en sajt som www.flyg.nu för flygpriser. Där ser du också vilka alternativa mellanlandningar som finns.

Världens högsta byggnad, Burj Khalifa med sina 828 meter reser sig över staden och är en symbol för ekonomi, framåtanda och byggnadskonst. Utsiktsplatsen ligger på 124 våningen och är en stor attraktion för turister i staden.

Stränder finns det också, t ex Jumeirah Beach som sträcker sig 15 km, lite speciellt för stränderna är att det kostar pengar att beträda dom, tillbaka får man välskötta stränder så detta är inget man klagar på direkt.

Dubai Mall är stället som bör uppsökas om man är shoppingsugen, med sina 1300 butiker och mycket annat så kan man spendera en hel dag här. Det finns ett stort antal restauranger och barer där man kan sätta sig ner mellan shoppingsvängarna.

Besök en basar, strosa runt och köp lokala hantverk, det finns både äldre klassiska basarer med allt vad det innebär samt modernare basarer. Här gör du garanterat några fynd.

Dubai är det perfekta stället för kombinationen bad/shopping. Det är också en storstadspuls med allt vad det innebär. Koppla av och upplev något utöver det vanliga. Ta in på ett lyxigt hotell och njut av sevärdheterna i och omkring Dubai och Förenarede Arabemiraten.