Henrik Kvick bloggar om sitt företagande

Henrik KvickHenrik Kvick och hans historia

Henrik Kvick växte upp utanför Norrköping i Åby. Han tog senare examen som Civilingenjör i Industriell Ekonomi och valde direkt att inrikta sig på en karriär inom eget företagande. Detta gjorde han eftersom han såg att det fanns mer pengar att hämta. Istället än för att jobba för någon annan så kunde han styra efter sitt egna öde. Tre månader senare anställde han sin första säljare inom nischade jobbsajter där arbetsgivare och arbetssökare kan komma kontakt med varandra. Det företaget existerar än idag vid namnet NetJobs.

Henrik Kvick har idag utvecklats och sitter som styreleseledamot i flera företag, bland annat ovannämnda Netjobs, men även Net Gaming och myTaste. Dessa tre är innehav i hans holdingbolag Trottholmen. myTaste är en sida där man som användare kan registrera en profil för att dela recept och även kategorisera dessa efter olika typer. Sidan har växt sig gigantisk med över 20 miljoner olika recept från en väldigt stor variation av användare. NetGaming är ett det tredje nämnda företaget. Detta företaget investerar i andra bolag som håller på med onlinespel och poker.

Henrik och Trottholmen

Värdegrunden i Henrik Kvick och Trottholmen är att bidra till en fortsatt god utveckling av innehaven med hjälp utav ett stort engagemang, sunt förnuft, resultatfokus och en tydlig kostnadsmedvetenhet. Både Henrik och Trottholmen är öppna för att investera i nya innehav förutsatt dessa företagen har stora internationella expansionsmöjligheter.

Henrik Kvick jobbar som ni kan förstå väldigt mycket med dessa innehaven och har bland annat funnits med i tidningar där reportage har skrivits om honom som ”Internetentreprenören”. Där beskriver Henrik hur han får jobba över 60 timmar i veckan för att kunna lyckas med allting. Han berättar också om hur hans dåvarande företag, nuvarande NetJobs, växte och hur svårt det var i början utav företagets liv. Han pratar om hur rekryteringen går till och vad som krävs för att lyckas.

Om Bloggen

Bloggen i fokus beskriver allt detta och lite till. Det är därför en väldigt matnyttig blogg för andra som suktar efter att lyckas att skapa en egen karriär där dem är sina egna chefer. Han ger också tips till dig som vill lyckas med detta. Det första tipset handlar om att du ska ha rätt inställning. Du får den verkligheten som du skapar. Du ska också ha modet att våga göra det du tror på, hela vägen, och verkligen våga satsa på detta. Affärsmässigt måste du sedan vara strikt. Du skapar företaget för att tjäna pengar och skapa intäkter så fort som möjligt med ett starkt säljfokus. Vill du dessutom att ditt företag ska växa till sig och bli stort så måste du låta det finnas möjligheter för att expandera tidigt. Du ska ge utrymmet för andra och ha förtroende för dessa. Mer sådana här typer av tips och idéer kommer Henrik Kvick att publicera på sin företagandeblogg.

Fritiden

Däremot anser Henrik inte att allt livet har att erbjuda är företagande och arbete. Henrik är på fritiden mycket passionerad inom träning och fotboll. Fotboll ligger honom väldigt varmt om hjärtat då det är en utav världens största sporter, om inte den allra största. Men också att många utav spelarna är fattiga, men beredda att offra mycket för att nå toppen för att lyckas. Detta är något som Henrik respekterar väldigt högt.

 

Henrik Kvick från Åby har vuxit upp och studerat till att bli en egenföretagare där han nu sitter i styrelsen för flera olika företag såsom myTaste, NetGaming och NetJobs. Han har lyckats göra en stor karriär för sig själv och bloggar nu om sitt egna företagande för de som är intresserade hur han har lyckats.