Varför skall jag ha en företagsförsäkring?

Försäkring till ett litet företag

Det borde vara rimligt i dagens läge att i princip alla företag, såväl stora som små behöver en företagsförsäkring. Det är lika vettigt och lika självklart som att skaffa en bilförsäkring till sin bil eller en hemförsäkring till sitt hem. Ett företag litet som stort kan hamna i allvarliga trångmål där du som ägare kommer att få stå för kostnaderna. En företagsförsäkring är alltid ett bra och viktigt skydd för ditt företag och för att du inte skall hamna i ekonomisk knipa vid oförutsedda händelser.

Hur skaffar jag en försäkring?

I dagens moderna samhälle och med modern teknik så tecknar du en försäkring enkelt direkt på din dator eller din mobil eller surfplattan direkt via webben. De flesta försäkringsbolag erbjuder dig att bara skriva in ditt bolagsnummer och få en prisuppgift direkt i datorn. På det sättet an du även se vilket bolag som kan ge dig det bästa priset. Priset på försäkringen påverkas av vilken typ av verksamhet du driver, och du betalar bara för det du behöver.

Vart tecknar jag en försäkring?

En försäkring till ditt företag kan du teckna hos de flesta försäkringsbolag på den svenska marknaden och prisskillnaden kan vara ganska stor. Det är därför värt att jämföra priserna innan ett köp av en försäkring. De flesta försäkringsbolag innehar även färdiga försäkringspaket till småföretag. Dessa ”försäkringspaket” brukar innefatta ett antal försäkringar som ger fullgott skydd för dig med ett mindre företag. Dessa företagspaket brukar ofta se olika ut beroende på vilken typ av verksamhet som du bedriver. Försäkringar ser såklart olika ut beroende på om du innehar en byggfirma, konsultfirma eller en affär detta gör även att priserna ser olika ut.

Vad ingår normalt i ett försäkringspaket?

Vanliga försäkringar  som normalt ingår i försäkringar och försäkringspaket anpassade för småföretag är inkomstbortfall, skadeståndsskyldighet och avbrott i verksamheten. Här har du grunderna i en bra försäkring till småföretagare. Till detta kommer självklart ett antal försäkringar som anpassas efter ditt företag och ditt företags verksamhetsområde.

Vad kan hända mig och mitt bolag?

En försäkring kan täcka många olika saker som an hända såväl dig, ditt företag och dina anställda. Försäkringar av denna sort kan hjälpa dig vid olika former av inkomstbortfall i verksamheten, eller om ditt företag blir utsatt för brott alternativt stölder. Försäkringar an även täcka om du eller ditt företag bli stämda, vilket kan hända och orsaka enorma kostnader och inkomstbortfall för såväl dig, dina anställda och inte minst ditt företag. En billig företagsförsäkring kan vara en räddare i nöden om olyckan är framme.

En företagsförsäkring är självklart avdragsgillt precis som alla former av företagskostnader. Att skaffa en försäkring blir alltså en billig försäkring mot ekonomiska problem som kan uppstå och vi anser att det är nödvändigt att företag skaffar en försäkring.

Jag skriver om företagande, ekonomi och marknadsföring. Driver sidan lantillforetag.se där vi tar upp allt möjligt som har med företagarens ekonomi att göra.