Ekologisk Body med tryck

body med tryck

Kläppi betyder unge på Meänkieli, och det är just barnkläder som det lappländska varumärket från Nilivaara har riktat in sig på. Historien började med att designern Emma Ebermark hade en önskan om att visualisera den vackra naturen i sina hemtrakter i form av produkter. Den första produkten i raden var en pekbok för de minsta om vad som finns i Lappland.

”Barnen behöver lära sig Fjäll och Röding likväl som katt och hund” tycker Emma.

Efter pekboken valde Emma att rikta in sig på kläder och accessoarer för små barn i åldrarna 0-6år. En av de senaste produkterna i raden är en body med tryck. Trycket på bodyn är hämtat ur pekboken och föreställer en fjällmiljö med fjällräven, fjällripan och renen i förgrunden. Bodyn är i ekologisk och fairtrademärkt bomull och tryckt med miljövänliga färger.

”Det är viktigt för mig att Kläppis produkter utstrålar kvalitét och god design och att visualisera Lappland är en självklarhet för mig. Det finns så mycket vackert här uppe, och vem har väl inte lessnat på de klyschor i form av tigrar och lejon, som finns på barnkläderna idag?” Säger Emma med glimten i ögat.

Body med tryck och Kläppis övriga sortiment säljs på i webbutiken klappi.se samt hos återförsäljare runt om i norra Sverige. Kläppis mål är att utöka marknaden och hitta återförsäljare över hela Sverige och i Norden. Merparten av försäljningen idag sker till mor- och farföräldrar som köper dopgåvor eller födelsedagspresenter till barnbarnen. Tjänsten där paketet slås in och skickas direkt till mottagaren är populärt. Då kan barnbarnen i söder påminnas om vad som finns uppe hos mormor i Kiruna.

Till hösten utökas sortimentet med Bodys med fler tryck nya färger och nya motiv samt egendesignade skinntofflor för de minsta plus en och annan överraskning. Naturligtvis kommer de nya kläderna liksom bodyn att vara ekologiska och rättvist tillverkade. För Emma är det en självklarhet att använda miljövänliga material så långt som möjligt. Allt för att minska belastningen på miljön och inte minst för att våra barn ska slippa bära giftiga kläder.

Ekologisk body med tryck

Klappi.se