Suddig logotyp – Köpa logotyp

suddig logotypsuddig

Ett vanligt problem

Är din logotyp eller annan media suddig? Det kan bero på flera olika saker. Men den vanligaste orsaken är att originalbilden producerats i ett för litet format vilket gör att kvalitén försämras i direkt relation till hur mycket större man försöker göra den. I det exemplet är själva upplösningen egentligen helt ointressant då ett ökat antal pixlar inte överhuvudtaget förbättrar kvalitén, vilket är fallet med många digitalkameror och framförallt mobilkameror, där det utlovas ett högt antal megapixlar (upplösning) och där bildkvalitén kommer i andra hand.

Vad kan man göra

Det finns två lösningar på det här problemet, antingen så har man någon sorts käll-fil av hög kvalitet kvar (t ex högupplöst foto) och då är det den som skall användas vid förstoringar och inte mindre varianter som kanske vid något tillfälle har förminskats för att spara utrymme på t ex en hemsida. Den andra lösningen är den enda aktuella om det är så att man enbart har en lågupplöst bild att börja med, och det är att på något vis helt producera om bilden i ett större format. Låt oss säga att det är en handritad logotyp, då måste den på ett eller annat sätt återskapas i ett större format antingen för hand eller genom verktyg där man använder sig av verktyg för att producera en högupplöst bild av en redan befintlig bild.

Den bästa lösningen

Det finns dock ett annat sätt, ett mycket bättre sätt. Det är att istället för att producera en mer högupplöst bild, producera en vektoriserad bild. Förklaringen på vad en vektoriserad bild är kan vara lite svår att ta till sig om man inte är bekant med begreppen men i korta drag så använder sig en vektoriserad bild av matematik för att själv räkna ut och ändra bilden utefter vilken storlek som önskas till skillnad från en vanlig bild där bildpunkter(pixlar) används. I praktiken resulterar det i en mycket liten bild(i datamängd) men som vid behov kan förstoras upp i all oändlighet utan att tappa kvalitet.

Perfekt resultat

Detta gör att denna typ av bildfil passar perfekt för logotyper där bilden kan tänkas behövas i många olika format på många olika ställen, allt ifrån små logotyper på profilkläder till en stora skyltar eller banners. Du kan anlita en illustratör för att rita om logotypen för hand ifrån scratch vilket kan resultera i varierande resultat och kvalité ofta till ett relativt högt pris. Eller så kan du låta någon kunnig restaurera bilden digitalt, en vektoriserad logotyp som producerats på detta sätt är ofta nästan helt identisk med originalet men där man ändå har fördelen att kunna göra ändringar precis som en illustratör som ritar för hand. Ett annat stort plus är att kostnaden oftast blir mycket lägre!

 

Köpa logotyp

Hos Företagsmarknadsföring.se kan du köpa logotyp i professionellt utförande som har vektoregenskaper.

Köpa logotyp