Samla familjen omkring en egen liten butik

Som barn är det många som leker affär och handlar imaginära produkter med hjälp av löv och fina stenar. Många barn drömmer om att vara affärsinnehavare och varför inte låta deras önskan gå i uppfyllelse genom att ha en liten butik där hemma? Har du lite tid över på helgerna och efter arbetet på vardagarna, vore det kanske kul med ett litet extraknäck som barnen kan vara med och arrangera och styra. Förutom att ni skulle kunna tjäna lite extra pengar, så får du också ett gyllene tillfälle att lära barnen lite mer om hur  hur jobb, butiker och handel fungerar.

 

Sälj vad du vill

När du väl valt att starta en liten butik i ditt hem ska du bestämma dig för vad ni ska sälja. Det bästa med att starta eget i det här fallet, är att du själv bestämmer vad du ska sälja. Det kan vara allt från grönsaker och frukt som du själv odlar till resultatet av den hobby som du eller barnen har.

 

Lägg ner så mycket eller lite tid du vill

När du driver en liten butik på egen hand och själv väljer vad som ska säljas, så bestämmer du självklart också hur mycket tid du vill lägga på din affär. Naturligtvis ska det också finnas tid till andra saker på fritiden, så det är inte alltid ett måste att ha varor i butiken. Om du känner att du kan lita på dina kunder och de människor du bor runt om i området så behöver det inte stå någon i butiken hela tiden eftersom kunderna själva kan ta vad de vill ha och lämna pengar i en liten sparbössa eller ett litet kassaskrin. På helgerna vill nog barnen vara med och stå i affären och arrangera varor och ta betalt.

 

Lite marknadsföring på vägen

För att kunna tjäna en slant är det, liksom för alla andra butiker, viktigt att kunderna vet om att affären existerar. Eftersom det bara är en liten extrainkomst är det inte någon idé att annonsera i tidningen eller lägga pengar på reklam online. Istället kan det mest effektiva vara en skylt, i form av en gatupratare eller en griffeltavla med ett iögonfallande meddelande, att ställa vid sidan av vägen. Det finns flera fördelar med att sätta upp den här typen av skylt. Först och främst så gör du förbipasserande uppmärksamma på att det finns en butik och dessutom är det möjligt att variera budskap och information t.ex. efter säsong om du säljer grönsaker. Gatupratare finns i flera olika storlekar varav de mest populära affischformaten för A-ställ är 50×70 cm och A1. Dessa skyltar används ofta av butiker och företag som har gångtrafik som deras primära målgrupp. De större gatupratarna 70×100, A0 och 100x140cm används ofta av företag som vill dra till sig uppmärksamheten från vägtrafiken eller av restauranger som vill visa upp sina stora menyer. A-ställ är lätta att flytta ut och in för natten eftersom de antingen går att vika eller har hjul på sidorna. Läs mer om gatupratare / A-ställ här!

Skyltx.se är en av Skandinaviens största nätbutiker inom skyltar, mässutrustning och visningsmontrar. Vi förhandlar endast produkter av bästa kvalitet till privat- och företagskunder.