Varför skall jag använda affiliate som annonsmetod?

Använda sig av affiliate för annonsering

Affiliatemarknadsföring kunde för 10-15 år sedan vara en mycket bra metod för i synnerhet nätbaserade företag att annonsera på online. De senaste åren har det dock skett en enorm utveckling inom denna marknadsföringsmetod. Genom att sammankopplas med bra webbplattformar och hemsidor kunde man då enkelt nå ut till en större målgrupp och till en relativt billig peng än vad man annars kunnat göra. I dagens läge vågar jag dock påstå att affiliate är ännu bättre som annonsmetod, ja kanske är det i dag bättre än någonsin att använda sig av affiliate för sin marknadsföring. Detta har ett flertalet orsaker som jag nämner nedan.

Det behövs inte mycket pengar för att starta

Att annonsera via affiliatebolag i dag kostar mycket lite pengar, ja de flesta tar faktiskt inte ens betalt alls i fasta avgifter över huvud taget, utan man tar endast en provisionsbaserad avgift. Det betyder att; blir det inget resultat för dig, blir det således inget resultat för affiliatebolaget. Detta medför att dina kostnader blir förutsägbara och du noggrant kan kalkylera på kostnaderna för din marknadsföring och möjliga intäkter. Det ger dig även möjlighet att prova olika kampanjer och annonser utan att det kostar. Du kan alltså med relativt liten eller ingen budget börja annonsera! Det är unikt.

Unika egenskaper med affiliate

Att använda sig av affiliate i dag ger dig och ditt företag även en unik insyn i din försäljningsverksamhet. De flesta svenska affiliateföretag erbjuder en högkvalitativ information i form av statistik och kontroll över köpen och dina sammankopplade affiliates, de flesta faktiskt i realtid. Denna statistik och insyn kan du få mycket användning för till att lyckas konvertera i högre grad och till att utveckla din hemsida eller e-handel till att skapa snabbare och högre konverteringsgrad och fler dina avslut mot kund. Detta gör även att du kan förbättra din marknadsföring och bättre ringa in din målgrupp eftersom du lätt ser vart dina kunder hittar dig och hur de konverterar från olika hemsidor.

Vilket företag passar affiliate för?

Affiliate är en marknadsföringsmetod som egentligen passar alla typer av företag, såväl stora som små. Mindre företag med en begränsad marknadsföringsbudget kan med affiliate få fantastiska resultat som i princip är omöjliga att få någon annanstans och dessutom till priset av att enbart ge provision till bolaget. I annat fall kan man vara tvungen att ta lån till företaget för att få råd med en lika effektiv marknadsföringskampanj med andra typer av annonsmetoder.

Det finns flera bra affiliatebolag på den svenska marknaden och de ger dig och ditt företag även en bra konkurrenssituation där du kan få bolagen konkurrera om att ha dig och ditt företag som kund och därav kan du få bättre villkor för din marknadsföringskampanj.

Driver ditt företag en liten e-handel eller en annan typ av verksamhet där du säljer produkter på internet skulle jag rekommendera att man kontaktar ett antal olika affiliatebolag för att se vad de kan erbjuda dig och ditt företag. Affiliate är en metod som är här för att stanna och kommer att utvecklas ännu mer de närmaste åren.

Skriver främst artiklar om företagande och marknadsföring. I synnerhet om företagande på internet samt om IT baserad entreprenörskap och innovation.