Zanzibar guide – Magiska ön i indiska oceanen

Låt dig förföras av Zanzibar och dess magiska miljö. Du kanske undrar vad Zanzibar är för något? Zanzibar är en autonom region som tillhör Tanzania. Zanzibar har eget styre men tillhör alltså officiellt Tanzania.

Zanzibar är en paradisö i indiska oceanen och ligger ungefär 1 timme utanför Tanzanias kust. Här får man uppleva kritvit sand och kristallklart vatten i stort sett vart man än åker på ön. På Zanzibar finns några av världens bästa stränder, till exempel Ras Nungwi.

En resa till Zanzibar kan dock erbjuda mer än ”bara” sol och bad i paradiset. Zanzibar är nämligen en gammal handelsplats där man handlat med kryddor och allt möjligt sedan de första båtarnas tid. Stone Town är huvudstaden på Zanzibar. Stone Town är en viktig hamnstad med ett ganska mörkt förflutet. Det var nämligen här som slavhandeln hade sitt centrum under en period. Idag har man dock tvättat bort denna mörka historia och ersatt det med en ny och optimiskt miljö.

Stone Town är numera en mysig handelsstad med små gränder och trånga gator fulla av liv och rörelse, inte minst på kryddmarknaden. På kryddmarknaden hittar du i stort sett alla kryddor som finns att köpa i världen. Det bästa med marknaden är att allting är så färskt, det är nästan så att man kan äta kryddan bara sådär.

På Zanzibar ligger även den världskända restaurangen – The Rock. Denna restaurang är beläget ute i indiska oceanen och är en mysig lokal restaurang som serverar färsk fisk & skaldjur. Maten är fantastisk och det är helt underbart att sitta och äta ute på havet.

Zanzibar är magiskt på alla sätt och vis, lokalbefolkningen är väldigt trevlig så länge man respekterar deras seder. Zanzibar består nämligen av 99% muslimer, så jämfört med västvärlden så kan vissa saker uppfattas som strikta här. Som turist behöver man inte gå runt med slöja, men man förväntas att klä sig propert och att man skyler sig på ett respektfullt sätt. Det är till exempel inte okej att gå runt i bikini när man inte är på stranden.

En resebloggare som gillar att hjälpa andra resenärer genom att ge sin erfarenhet och expertis till folk som ska ut och resa för första gången eller till någon som ska åka till ett nytt ställe.