Guide till hårborttagning med laser

Kroppshår: tolererat av några, hatat och fruktat av andra. Det är ett faktum som män och kvinnor över hela världen måste ta itu med på daglig basis. Hårborttagning kan vara en lång, mödosam och tröttsam process eftersom många försöker uppnå perfektion den preparerade eller hårfria kroppen. Det finns många alternativ för att ta itu med kroppsbehåring – rakning, trådning, vaxning, epilering, elektrolys, hårborttagningsmedel – listan är nästan oändlig. Alla metoder för hårborttagning har sina egna fördelar och nackdelar, och med så många alternativ är det ofta svårt att välja den bästa metoden för dig. Hårborttagning med laser framstår som en populär, lätt hårborttagningsmetod och är ett livskraftigt alternativ till konventionella metoder för att ta bort kroppshår.

Hur fungerar hårborttagning med laser

Laserhårborttagning fungerar med hjälp av kraftfulla strålar av ljus för som riktas mot och penetrerar grupper av hårsäckar i huden, värmer upp interna strukturer och förstör hårsäckarnas förmåga att producera hår. Lasern krymper också hårsäcken. Det finns en mängd olika laserbehandlingar som fungerar på olika hud- och hårfärger. Bäst resultat från laserhårborttagning syns på ljus hy med mörkt, tjockt hår men goda resultat kan uppnås på alla färger och typer av hud och hår. Kroppsområden behandlas med laser mellan 6 och 12 gånger för att uppnå ett hårfritt resultat som kan kvarstå i mellan ett och tio år. Laserhårborttagning är inte permanent som sådant, men det ger permanent hårborttagning.

Fördelar med laserhårborttagning jämfört med andra alternativ

Laserhårborttagning är en bekväm, användbar form av hårborttagning av många skäl; Det har många fördelar jämfört med andra metoder hårborttagning. Laserhårborttagning kan användas på stora fläckar på huden på en rad olika områden på kroppen: laserhårborttagning i ansiktet (inte runt ögonen), på armarna, på armhålorna, laserhårborttagning på ryggen, bröstet, på bikinilinjen, och på benen. Detta har fördelar jämfört med metoder såsom epilering och trådning som endast kan användas på vissa områden eller är svåra att använda på specifika kroppsdelar. Processen är snabb och nästan smärtfri, vilket är fördelaktigt eftersom vissa metoder för hårborttagning såsom vaxning och elektrolys kan vara smärtsamt och svårt för människor att tolerera. Laserbehandlingar är skräddarsydda för att passa individer och resultat kan variera, men behandlade områden är i allmänhet 80 % hårfria i mellan ett och tio år. Detsamma kan inte sägas om andra metoder som rakning och vaxning, där resultaten är kortlivade i jämförelse.

Forskningen och de tekniska framstegen på hårborttagningsområdet har nu gjort det möjligt att från sitt eget hem själv använda säkra apparater som med laser eller ljusimpulser effektivt tar bort oönskat hår från alla delar av kroppen. En utan de mest prisvärda lösningarna på marknaden är Silk’n Flash Go Luxx som med ljusimpulsertar bort oönskat hår från alla möjliga ställen på kroppen, från bikinilinjen till ansiktet. Det är en utan de mest mångsidiga hårborttagningslösningarna och jämfört med vaxning på salong blir laser och ljusimpuls hårborttagning billigare i längden. En annan bonius är också att resultaten är permanenta i motsats till vaxning eller rakning.

Nackdelar med laserhårborttagning

Laserbehandling som metod för hårborttagning är ett beslut som bör tas på allvar. När du överväger att genomgå en laserhårborttagnings-behandling eller inte är det viktigt att beakta alla fakta och detaljer om processen, inte bara de positiva, fördelaktiga aspekterna. För att fatta ett välgrundat beslut innan du genomgår någon behandling, bör du även överväga de nackdelar och risker som finns. Medan de flesta människor får de hårfria resultat de hade hoppats på och är mycket nöjda med hårborttagning med laser, finns det komplikationer som kan vara förknippade med processen. Svullnad och rodnad kan uppstå efter laserhårborttagning, men även mer allvarliga komplikationer som hyperpigmentering, förändringar i pigment, ärr på de områden där förfarandet genomfördes och brännskador. Upprepade behandlingar kan behövas i framtiden för att ge långsiktiga hårfria resultat, vilket innebär att betala för fler sessioner och utsätta sig för risker för behandling igen. Att välja fel behandling för din hud och ditt hår kan ge katastrofala resultat; du måste vara säker på att förfarandet du väljer är rätt för dig innan de genomgår behandling.

Shytobuy.se är en e-handel tillika informationskanal inom hälsa, skönhet och välmående. Vårt mål är att sprida information och förse allmänheten med lösningar på sina problem.