Strategi för sommaren – Företag och familjer

Sommaren börjar närma sig och allt fler räknar ner dagarna tills semestern. Vissa ska ta familjen på en färd runt i Sverige för att uppleva nya områden, andra har bokat utlandsresor till exotiska platser helt annorlunda från den Svenska omgivningen och några har inte planerat något än. Genom att ta en resa en bit ifrån sin vanliga omgivning så blir det lättare att slappna av och tillfälligt koppla ifrån jobbet för att ladda om. Företag som lägger ner sin tid på att ge sina arbetare intressanta och moral-stärkande aktiviteter under sommaren får bättre relationer mellan medarbetare under resten av året.

Här kommer lite tips på vad man kan planera in i sommaren om man fortfarande har några luckor öppna, både för företag och privatpersoner!

Studieresa till Europa

Europa har en bred historia med intressanta händelser och revolutioner. Att få en uppfriskning av historia från guidade turer genom gamla städer och att faktiskt kunna känna på en omgivning ger en känsla av nyfikenhet som inte går att beskriva. Man är där legender tidigare stod och man tar in en liknande omgivning som de. Rekommenderas främst till familjer med lite äldre barn och företag som vill bygga samarbetet mellan medarbetare och stärka moralen. Detta kan kombineras med en nöjesresa till något område i närheten.

Campa på Öland

Öland är ett av Sveriges mest populära resmål och man förstår verkligen varför när man väl är där. I flera delar av ön så är omgivningen helt orörd och mycket av öns arv är bevarat. Under sommaren så arrangeras flera aktiviteter över hela ön. För att förenkla sin vistelse kan man besöka Lundegård Camping, en familjecamping på Öland som aktivt jobbar med att erbjuda sina gäster allt vad Öland har att erbjuda. Frågar man runt bland boende på Öland eller resguider så kan man snabbt hitta något intressant att fylla sin dag med! Passar alla typer av familjer, företag eller äldre kompisgäng som vill uppskatta Sveriges världsarv!

Hyr en husbil och res genom Sverige

Minst en gång under sitt liv borde man göra en resa runt Sverige och se alla olika omgivningar som Sverige har att erbjuda. Ta en resa uppe bland skogarna i Norrland och upplev hur det är att bo flera mil från närmsta snabbmats-hak. Kör en liten bit söderut till Dalarna där ni kan få en autentisk dala-häst som ger färg till vardagen hemma. Flera områden i Sverige är ikoniska och erbjuder en massa roligt för både vuxna och barn. Gör en undersökning och planera er rutt så att ni är helt förberedda. Sen bär det av!

Här ni några tips på hur ni kan planera er semester eller företagsutflykt. Det finns mycket man kan göra, det gäller att hitta något som passar er. Är ni ett företag som funderar på att planera en resa för att stärka moralen så är det absolut värt det. Med ett bättre samarbete mellan medarbetare så får ni en mer effektiv arbetsmiljö samt att man känner sig behövd när chefen lägger ner tid på roliga aktiviteter för att stärka relationerna i företaget.

Gör en planering för sommaren och semestern för att lyckas med att uppleva bra resultat. Vare sig det är i syfte för avslappning eller byggande av starka relationer så måste man ha två steg planerade innan man tar nästa.