Låt golvbrunnen vara en inredningsdetalj

Det är sällan man tänker på något så som en golvbrunn och samtidigt tänker på fin design. Men så behöver det inte vara. Du kan utan problem få en praktisk golvbrunn som fungerar som den ska och som samtidigt har en stilren design och är vacker att se på. En designad golvbrunn är för dig som bryr dig om stil och vill göra ditt hem komplett. Här får du en guide till hur du kan få en funktionell och snyggt designad golvbrunn till ditt hem.

Linjeavlopp – kan placeras både mot vägg eller fritt i golv

Har du en fyrkantig duschhörna så kan det vara en fördel att montera ett linjeavlopp. Ett linjeavlopp kan placeras mot en vägg för en diskret look, men kan också placeras fritt och bli en designdetalj i badrummet. Vattnet fördelas jämt över hela avloppet vilket förhindrar irriterande översvämningar i badrummet. Det går att montera ett linjeavlopp oavsett om man har klinker eller vinylgolv. Linjeavloppet placeras mot vägg eller fritt i golv.

Hörnavlopp för mindre badrum

Vill du inte ha en golvbrunn som tar mycket plats och drar uppmärksamhet till sig så kan du välja ett hörnavlopp, ett trekantigt avlopp som placeras i ett hörn. Hörnavloppet är mer diskret i sin utformning och tar mindre plats i duschhörnan, men är lika effektivt som ett linjeavlopp eller en golvbrunn. Hörnavloppet kan fås i många olika utföranden, du kan till exempel välja om du vill ha små hål eller en skåra i trekanten. Det finns stora möjligheter att själv designa ditt hörnavlopp. Höravloppet är ett smidigt golvavlopp för mindre badrum.

Få en golvbrunn som är specialdesignad för dig

Har du ett badrum som är lite annorlunda utformat så kan det krävas en specialdesignad golvbrunn. Detta är fullt möjligt. Med en specialdesignad brunn kan du själv bestämma hur den ska se ut. Det passar dig som själv vill bestämma, in i minsta detalj, hur ditt hem ska se ut. Inget blir lämnat till slumpen om du designar en golvbrunn speciellt för just ditt badrum.

Dölj golvbrunnen i golvet

Om du är av den åsikten att golvbrunnar är något man inte ska lägga märke till så finns det lösningar även för det. I ett badrum med klinkergolv kan du välja en kvadratisk brunn och enkelt dölja den med en klinkerplatta. Med hjälp av denna lösning kan du få en brunn som är helt kamouflerad, den är ett med golvet och drar inga blickar till sig. Den är väldigt diskret, utan att påverka funktionaliteten. Det finns alltså många olika lösningar för ditt badrum, och du kan få en golvbrunn i samma stil.                                                                                              

Det är sällan man tänker på något så som en golvbrunn och samtidigt tänker på fin design. Men så behöver det inte vara. Du kan utan problem få en praktisk golvbrunn som fungerar som den ska och som samtidigt har en stilren design och är vacker att se på.