Läs fler böcker: 5 anledningar till varför

När du läst klart det här inlägget kommer du uppmuntrats till att läsa mer och även förstå varför att läsa böcker kan rädda (eller i varje fall starkt förbättra) ditt liv. 

Nedan följer en lista över 5 anledningar till varför du bör läsa mer böcker i vårt tycke.

  1. För att utveckla din verbala förmåga
  2. Förbättrar ditt fokus och din koncentration
  3. Läsare förbättrar världen
  4. Det förbättrar din fantasi
  5. Att läsa gör dig smartare

Nedan följer 5 anledningar till varför du bör läsa fler böcker

1. För att utveckla din verbala förmåga

Även om det inte alltid gör dig till en bättre kommunikatör, tenderar de som läser att ha ett mer varierat ord för att uttrycka hur de känner och för att få fram sin poäng. 

Detta ökar exponentiellt med ju fler böcker du konsumerar, vilket ger dig en högre nivå av ordförråd att använda dig av i vardagen. 1MiljonBoktips.se är en fantastisk sajt för att hitta fler böcker.

2. Förbättrar ditt fokus och din koncentration

Till skillnad från blogginlägg och nyhetsartiklar tar det långa perioder av fokus och koncentration att faktiskt sätta sig ner med en bok, vilket till en början är svårt att göra. 

Att vara helt engagerad i en bok innebär att stänga ut omvärlden och fördjupa dig i texten. Vilket över tid kommer att stärka din uppmärksamhet något oerhört.

3. Läsare förbättrar världen

En studie utförd av NEA förklarar att människor som läser för nöje är mer benägna (än de som inte gör det) att besöka museer och delta i konserter. Och nästan tre gånger så sannolikt att utföra volontär- och välgörenhetsarbete.

Läsarna är aktiva deltagare i världen omkring dem och att engagemang är avgörande för individuellt och socialt välbefinnande.

4. Läsande förbättrar din fantasi

Du är bara begränsad av vad du kan föreställa dig, och de världar som beskrivs i böcker, liksom andra folks åsikter och åsikter, hjälper dig att utvidga din förståelse för vad som är möjligt. 

Genom att läsa en skriftlig beskrivning av en händelse eller en plats är ditt sinne ansvarigt för att skapa den bilden i ditt huvud, istället för att få bilden placerad framför dig när du tittar på TV.

5. Att läsa gör dig smartare

Böcker erbjuder enastående mängder lärande och till ett mycket billigare pris än att ta en kurs i ämnet. Läsning ger dig en chans att konsumera stora mängder forskning på relativt kort tid.

Anne E. Cunningham och Keith E. Stanovichs ”What Reading Does For The Mind” noterade också att tunga läsare tenderar att visa större kunskap om hur saker fungerar och vem eller vad människor var. 

Om du letar efter en lista med fantastiska böcker att läsa för att rädda ditt liv, kolla in våra 10 lättlästa böcker som gör dig smartare, kolla även in webbplatsen 1MiljonBoktips.se för just boktips som kan hjälpa dig hitta nästa bok att fördjupa dig i!

1MiljonBoktips har som mål att bli Sveriges största sajt om böcker och ljudböcker. På webbplatsen kan du läsa bokrecensioner, hitta unika boktips och dessutom bidra med ditt alldeles egna innehåll om du så önskar. Tjänsten är helt gratis att använda och passar människor i alla åldrar.