Lurad att köpa falska märkeskläder

Varje år blir hundratals svenskar lurade när de köper saker på nätet. Detta handlar om en mängd olika bedrägerier på alltifrån ett par hundra kronor till att röra sig om väldigt stora belopp. En relativt vanlig typ av bedrägeri är att man säljer fake-produkter. Problemet är absolut störst när det gäller exklusiva varumärken och märkeskläder.

Några märken som ofta förfalskas är Canada Goose, Converse, Moncler, Rolex, Odd Molly, Parajumpers, Gant, Vans för att nämna några. Tyvärr är det väldigt många som upptäcker att de har blivit lurade alldeles för sent. Man har helt enkelt hunnit betala varan och det är först när man fått den hemskickad som man inser att man blivit utsatt för ett bedrägeri.

Vintertid är det vanligt att förfalskade vinterjackor säljs på Internet. Eftersom nya jackor från de mest populära varumärkena kostar ganska mycket är detta ett förhållandevis lönsamt plagg att plagiera.

Dessvärre är det ofta väldigt svårt att få tillbaka pengarna när man väl gjort ett köp genom ett bluff.-företag. Bedragare opererar ofta från länder utanför EU där insynen inte är lika god som i vårt land. Det är därför jätteviktigt att redan innan köp ta reda på så mycket som möjligt om butiken som man planerar att handla från.

Några saker du bör hålla utkik efter på webbutikerna:

  1. Är svenskan välformulerad och korrekt skriven?
  2. Står bolagets uppgifter tydligt angivna och finns där ett bolagsnummer?
  3. Finns det någon möjlighet att kontakta butiken via något formulär på butikens hemsida?
  4. Är priserna angivna i svenska kronor?
  5. Ser sidan seriös ut?

Om du tvekar på någon av dessa frågor, bör du undvika att handla från denna butik. Välj då istället någon annan. Det är inte värt att chansa och köpa från en otrygg butik bara för att spara någon ynka hundralapp.

Det finns en mängd seriösa nätbutiker som du istället kan handla från, ett bra knep för att hitta dessa är att söka efter trygg e-handel anslutna webbutiker. Samtliga dessa butiker är nämligen certifierade och fullständigt trygga att köpa via.

Källa: http://www.vinterjacka.org