Varför du ska ha stödstrumpor.

5 anledningar till varför du ska använda stödstrumpor.

 

  1. Preventivt syfte

Det mest klassiska exemplet är om du vet att du ska resa långt och sitta en längre tid, tex i ett flygplan. Då är det en mycket god idé att införskaffa stödstrumpor och använda dem på resan, för att förhindra svullnad, blodproppar och vätskeansamling i ben och fötter.

Vid graviditet är de mycket bra för att förhindra uppkomsten av svullnader.

RS Produkter har väl utprovade stödstrumpor till detta. Ett bra exempel är våra extra mjuka stödstrumpor som är lite mjukare i kompressionen (10-15 mmHg) och därmed lite lättare att få på och av, men de gör ändå nytta på benet!

 

  1. Lindrande syfte

Om du tex har åderbråck, vilket 30% av den vuxna befolkningen har, så lindrar stödstrumpor effektivt dess framfart, och många upplever en stor lättnad när de har stödstrumpor på sig mot sina åderbråck.

Även ”restless legs” och värk, stickningar och domningar kan lindras med våra stödstrumpor tex vår klass 1 (15-20 mmHg) stödstrumpa, RS Strumpan. Den är en kvalitetsstrumpa i bomull som håller åt lite mer runt benet men inte så mycket att den är omöjlig att sätta på sig. Vår storsäljare! Finns i många härliga färger, för vi tycker att stödstrumpor inte behöver vara tråkiga.

 

  1. Energigivande syfte

Många går och står långa arbetspass på hårda golv, vilket tröttar ut ben och fötter. Även idrottare använder stödstrumpor i större utsträckning, för de mjukar upp vaderna, så att man blir fortare uppvärmd, de hjälper till att stabilisera vadmuskeln under utövande, vilket kan motverka utmattning, och de minskar risken för kramp, men även efter träning är de bra för återhämtningen. Stödstrumpor masserar vaden på ett sånt sätt att de hjälper till att forsla bort mjölksyra som bildas, och med ökad blodcirkulation ökas även mängden syre, och dessa egenskaper ökar energinivån i benen.

Våra stödstrumpor utan fot, vadstöd, är här ett utmärkt exempel.

 

  1. Vårdande syfte

Smärtor i benen, trötthet, ödem och kramper är olika tillstånd som vi alla kan drabbas av. Även där kommer våra stödstrumpor till sin rätt som läkande balsam, med sin kompression som stimulerar venerna och kan hålla bort svullnader, värk och blodproppar!

Om man däremot har andra sår på tex tårna, eller nagelsvamp är det bra med tex tåstrumpor som håller tårna åtskilda.

 

  1. Återuppbyggande syfte

Vid bensår kan stödstrumpor hjälpa till att läka, och de minskar även risken för blodproppar efter tex en operation.

Där är våra stödstrumpor i nylon ett bra alternativ. De är även snygga om man vill vara lite elegant samtidigt som de gör bra nytta!

De finns i svart, beige och solbrun och har en ganska behaglig kompression på 14-18 mmHg med extra utrymme i tårna.

 

För att summera, så kan man säga att stödstrumpor och även tåstrumpor bara har positiva effekter på fötter och ben. Det finns egentligen inga nackdelar med dem. De hjälper kroppens egna cirkulationssystem så att många positiva hälsofördelar uppnås, tex förebyggande och lindring av åderbråck. De hjälper snabbt när du sitter, står, går eller springer. Våra stödstrumpor kostar dessutom inte så mycket, och de finns i roliga färger.

Många doktorer rekommenderar dem, och vi har tusentals nöjda kunder som kan intyga dess positiva effekter.

Välkommen att kika in i vår webshop www.rsprodukter.se du också!

 

Mvh

Robert Sundkvist

VD, RS Produkter

RS Produkter är en e-handel med produkter som hjälper människor att fungera i sin vardag och till fest. Våra produkter hjälper människor att röra sig, lindra smärta och förebygga tex åderbråck i form av tex stödstrumpor, vadstöd mm