Top 10 platser du bara måste besöka innan du dör

Det finns många underbara platser på denna jord. Har du inte besökt dem alla så har du besökt för några.

The swing at ”The end of the world”

Djupt i den ecuadorianska vildmarken är en seismisk övervakningsstation som kallas Casa del Arbol eller ”The Treehouse” eftersom det är enkelt ett litet hus byggt i ett träd som används för att observera Mt. Tungurahua, den aktiva vulkanen på nära avstånd. Testa gungan i trädet!
the swing at the end of the world

Gungan
 

The great blue hole

The Great Blue Hole är ett stort blått hål utanför Belize. Det ligger nära centrum av Lighthouse Reef, en liten atoll 70 km (43 mi) från fastlandet och Belize City. Hålet är rund i formen och över 300 m (984 fot) brett och 124 m (407 fot) djupt.
the great blue hole

the great blue
 

The Hang Son Doong cave

Son Doong grotta (vietnamesiska: Hang Son Doong) är världens största grotta, som ligger i Quang Binh, Vietnam. Grottan upptäcktes av en lokal man vid namn Ho Khanh 1991 och har nyligen upptäckts 2009 av brittiska cavers, ledda av Howard Limbert.
The Hang Son Doong cave

The Hang Son Doong cave 3

The Hang Son Doong cave
 

Mendenhall Ice Caves of Juneau

Mendenhall Glacier är en glaciär beläget i Mendenhall Valley, cirka 19 km från centrala Juneau i sydöstra området av den amerikanska delstaten Alaska. Glaciären och omgivande landskapet är skyddat av Mendenhall Glacier friluftsområde, en federalt utsedd enhet i Tongass National Forest.
Mendenhall Ice Caves of Juneau 2

Mendenhall Ice Caves of Juneau
 

Sea of stars on Vaadhoo Island

Vaadhoo Ön är känd för ”hav av stjärnor.” Denna marina bioluminiscens genereras av växtplankton kallas dinoflagellater. Woodland Hastings av Harvard University har för första gången identifierat en speciell kanal i dinoflagellaten cellmembranet som reagerar på elektriska signaler offer en potentiell mekanism för hur algerna skapar sin unika belysning.
Sea of Stars on Vaadhoo Island
 

 

Salar De Uyuni in the Potosí

Salar de Uyuni (eller Salar de Tunupa) [behövd stämning] är världens största saltoförändrad yta på 10.582 kvadratkilometer (4086 kvm mi). Det ligger i Daniel Campos provinsen i Potosí i sydvästra Bolivia, nära toppen av Anderna och är på en höjd av 3656 meter (11.995 fot) över havsytan.
Salar De Uyuni in the Potosí

Salar De Uyuni in the Potosí 3
 

Machu Picchu, Peru

Välkommen till de mystiska ruinerna av Machu Picchu, Peru. Det anses vara det mest spännande resmålet på planeten. 2133 meter över havet och inbäddat på en liten kulle mellan Andinska bergskedjan, svävar den majestätiska staden ovanför Urabamba Valley nedan. Den förlorade staden, okänd fram till dess relativt nya upptäckt 1911.
Machu Picchu peru
 

Plitvice Lakes, Croatia

Plitvice Lakes National Park är en av de äldsta nationalparker i sydöstra Europa och den största nationalparken i Kroatien.
Plitvice Lakes, Croatia

Plitvice Lakes, Croatia 22>
 

Pamukkale, Turkey

Pamukkale, 18 km norr om Denizli är Turkiets främsta mineral bad-spa på grund av sin naturliga skönhet: varm kalcium-lastat vatten från jorden med utsikten över en klippa.
Pamukkale

Pamukkale, Turkey 3
 

Batu Caves, Malaysia

Batu Caves är en kalksten som har en serie av grottor i Gombak distriktet, 13 kilometer norr om Kuala Lumpur, Malaysia. Det tar sitt namn från Sungai Batu (Batu River), som flyter förbi. Batu Caves är också namnet på den närliggande byn.
Batu Caves, Malaysia 2