10 anledningar att magasinera

Fler och fler människor väljer att använda olika förvarings och magasineringstjänster, och anledningarna varierar stort. Vissa växer ur sina bostäder, andra vill ha bättre sätt att förvara och många mindre företag behöver extra utrymme.

Till en minimal kostnad går det att förvara och magasinera sina tillhörigheter på ett säkert och tryggt sätt.

Här kommer några av de vanligaste anledningarna till att folk 

Ont om utrymme hemma

Vi har en vana av att samla på oss saker och helst inte kasta saker som kan vara ”bra att ha”. Detta i kombination med bostäder där utrymme för förvaring etc minskar gör att behovet för förvaring och magasineringstjänster ökat lavinartat. Det kan vara den gamla soffan som är för fin att slänga, LP samlingen, eller barnens Lego.

Flytt till ny bostad

Med en tuffare och tuffare bostadsmarknad är det inte alltid det går att flytta rakt in i sin nya bostad. Då behöver bohaget landa någonstans till den nya bostaden är klar. Praktiskt då de flesta flyttfirmor även erbjuder magasinering och förvaring. Ibland kanske man även behöver flytta till mindre bostad temporärt, och inte vill göra sig av med matsalsordet eller det som ej får plats i nya bostaden.

Renovering

När byggarna börjar riva där hemma, är det skönt att kunna förvara sina möbler och tillhörigheter på ett tryggt och dammfritt magasin istället för i byggkaoset. Du slipper skador och damm, och byggarna slipper jobba runt dina möbler

Barn på väg

Helt plötsligt måste ni förvandla arbetsrummet eller gästrummet till ett nytt barnrum. Extra sängen, skrivbordet etc skickar ni då lätt till förvaring. Kanske behövs det igen, eller så kan ni sälja det. Oavsett är magasineringen lösningen på problemet.

Verktyg

Är du en hantverkare, inredare eller kanske en fältsäljare? Med ett förråd eller magasin kan du förvara din utrustning och verktyg säkert när du inte behöver dem. Hämta dem enkelt när de behövs, och slipp fylla garaget.

Trädgårdsmöbler

Sommaren är kort! När du klippt gräset för sista gången på hösten är det dags att ställa undan gräsklipparen, ställa undan utemöblerna etc. Men på vintern är det bättre att bilen står i garaget än alla lösa prylar, skicka dem därför till magasinering istället.

Sabbatsår

Snart dags att ta studenten och uppleva världen? Magasinera dina möbler och tillhörigheter så du slipper stå och betala hyra när du är bortrest. Du kan känna dig trygg att dina saker magasineras säkert under din resa.

Arbete utomlands

Har du fått erbjudande att jobba utomlands? Passa på att hyra ut din bostad, och magasinera dina tillhörigheter under tiden. Då vet du att dina saker är hela när du kommer hem igen.

Barnen flyttar hemifrån

När barnen flyttat hemifrån är det kanske dags att inreda det där hobbyrummet eller inreda ett gästrum. De möbler och tillhörigheter ni inte vill slänga magasinerar ni enkelt och billigt. Vem vet, barnen kanske behöver flytta hem igen eller vill ha möblerna lite senare.

Studenter

Som student är inte boende det lättaste, man bor oftast i andra hand. Då är det bra att kunna magasinera sina möbler tills man hittar sitt första egna boende. Kanske behöver du bara magasinera över sommaren? Oavsett är det ingen stor kostnad att magasinera dina tillhörigheter.

De flesta magasineringsföretag erbjuder både långa och korta hyresperioder. Självklart blir det billigare om man bokar en längre period, men det är inget krav.

Om du behöver hjälp med förvaring och magasinering kan Lageryta hjälpa er.

Med våra lagervärdar ser vi till att lösa alla typer av förvaringar, magasineringar etc. Det kvittar om det är en flyttlåda, hela bohaget eller ett helt företag.