5 sätt att investera dina pengar online

Idag finns det flera sätt att investera dina pengar online. Klassiska sätt att investera sina pengar är i aktier eller fonder men det finns även flera andra sätt. Du kan exempelvis investera i Bitcoin, i e-sport eller investera i domäner. Vi har listat 5 sätt som du kan investera dina pengar online.

 1.    Investera i Bitcoin

Många väljer att investera i Bitcoin eftersom det kan finnas en värdeökning i framtiden. Om eller när världen inser fördelen med att använda en digital valuta kommer användandet av Bitcoin öka ännu mer samtidigt som användningsområdena kommer att öka och bli fler. Många förutspår den framtiden för Bitcoin. Om man är intresserad att investera pengar i Bitcoin behövs det inga specifika förkunskaper men det är bra att känna till hur det här betalsystemet fungerar. Däremot medför det en hög risk att investera i Bitcoin eftersom det i första hand är spekulation om dess värde kommer att öka i framtiden. När du ska komma igång med investeringarna öppnar du en Bitcoin-plånbok på antingen datorn eller mobilen genom att ladda ner en mjukvara. Denna plånbok kan ses på liknande sätt som ett bankkonto. Bitcoin-plånboken skyddas med hjälp av lösenord, men det finns extra säkerhet att skaffa till sin Bitcoin-plånbok exempelvis i form av hårdvara som kan liknas vid en bankdosa.

2.    Investera i domäner

Att investera i domäner kan vara en lönsam investering om du är intresserad att sprida ut risken. Det behövs ingen kunskap om programmering men däremot en vilja att lära dig om det som sker online. Det är vanligt i Sverige att att både tjänster och produkter beställs online och marknaden fortsätter att växa. I snitt sker det 45 miljoner sökningar på internet i Sverige. insurance.com är världens dyraste domän och såldes för 35,6 miljoner dollar. Ofta har domänregistrator rejäla rabatter på olika domänändelser. Du kan många gånger om året köpa .se domäner och .nu domäner för 5 kronor styck. Har sedan domänen du införskaffat bra mätvärden eller ett efterfrågat namn, så kan du sälja domänen på auktion utan att lägga upp något innehåll på den. Du kan även bygga upp grunden till en verksamhet på en domän och sedan sälja den till högstbjudande.

3.    Investera i valutahandel

Investering i valutahandel har under en längre tid varit svårtillgänglig som investeringsform för privatpersoner. På senare tid har det dock ökat. Att investera i valutahandeln kan vara svårt eftersom det är en del att sätta sig in i samtidigt som det är också är väldigt tidskrävande. Idag är dock valutahandel mer tillgänglig för privatpersoner i och med att det är digitaliserat och det inte behövs några fysiska pengar utan pengarna flyttas mellan olika konton. Valutahandel kan liknas lite med aktie-, ränte- och råvaruhandeln men har också en del olikheter. Marknaden för valutahandeln är väldigt svängande vilket ställer stora krav på den som investerar att vara aktiv i form av att bland annat hålla koll på faktorer som kan påverka marknaden. Investeringar i valutahandel passar bäst för den som har en del tid att avvara på investeringar samtidigt som du håller dig uppdaterad både på vad som händer i världen och på finansmarknaden. Mer om forex trading kan du läsa om här.

4.    Investera i e-sport

E-sport har under en tid växt sig väldigt stora både i Sverige och resten av världen. E-sport betyder “Electronic sports” och många har börjat ställa sig frågan om de ska investera i e-sport och gaming aktier. Det finns några olika sätt som det går att investera i e-sport. Ett sätt är att investera i bolag som exponeras mot e-sport. Det här betyder att bolaget är investerat i e-sport och du investerar i bolaget. Ett annat sätt att investera i e-sport är att investera i själva investerare som investerar i e-sport. Man kan säga att det är någon slags av fonder som är specialiserade i den här nischen.

5.    Investera genom P2P-lån

Ett annat sätt att investera sina pengar online är genom P2P-lån. Med detta menar man att du lånar ut dina pengar till privatpersoner eller företag och får därefter tillbaka lånet med ränta. Den här typen av investering och lån har blivit populärt i Sverige och det finns idag flera plattformar som arbetar som en mellanhand, detta mellan låntagaren och långivaren. Ett exempel är att investera i P2P-lån via Lendify som erbjuder snabba och säkra sätt med små avgifter när det kommer till den här typen av investeringar. Det sägs att du kan få en avkastning på upp mot 8% på dina pengar, dock finns det även lite risker, eftersom det finns en del kreditförluster hos de som handahåller P2P-lån.

 

Ett sista tips är att samla alla dina små lån i ett större lån för att få undkomma mycket ränta. Det är idag väldigt enkelt att ansöka om lån och det går snabbt att komma igång!