Nexus 6 – Releasedatum, rykten, specifikationer, pris och bilder

Nexus 5 offentliggjordes den 31 oktober 2013 och kom ut i butikerna i november samma år. När det gäller releasedatum för Nexus 6 förväntas luren komma ut i butikerna ungefär samtidigt 2014.

Nexus 5 lanserades för ca 2500kr för 16GB-modellen och Nexus 6 kommer säkerligen ha en liknande prissättning även om den har väldigt höga specs.

Nexus 6 kan bli den första enheten för att köra nästa version av Googles operativsystem som vi nu vet är Android L efter att det meddelades på Google I/O tidigare i år. Nexus 5 presenterades med Android KitKat och Nexus 6 verkar vara ett vettigt alternativ för nästa Android version, även om det alltid finns en chans att vi får se Google Nexus 10 (2014), eller en uppdaterad Nexus 7 skiffer istället.

Med iPhone 5S, HTC One Max och Samsung Galaxy S5 som alla har fingeravtryck skannrar är det är ingen överraskning att andra top-end telefoner håller på att gå mer åt det biometriska hållet.

Nexus 6 är inget undantag. Android Geeks citerar en ”pålitlig källa” som hävdar luren kommer att ha en fingeravtrycksläsare.

Det ser ut som att Nexus 6 kommer att ha en 2,6 GHz quad-core Snapdragon 805-processor och 3 GB RAM.