Så här fixar du julfest för företaget i Stockholm

Har du fått som uppgift att planera årets julfest för ditt företag? Oavsett om du gjort detta i många år eller om det är första gången detta hedersuppdrag hamnat på ditt skrivbord har du antagligen insett att det krävs en hel del planering för ett lyckat slutresultat. Det gäller att hitta en passande lokal, det ska finnas tillräckligt med mat och dryck på plats, någon typ av underhållning ska bokas – ja, det är helt enkelt många bitar som ska falla på plats för att årets julfest ska bli på det sätt du och dina kollegor förväntat er. Fortsätt läs för att ta reda på hur du kan planera på bästa sätt och vilka saker du bör fundera över för att skapa ett så lyckat event som möjligt.

Planering är A och O

För ett bra slutresultat är det alltid viktigt att börja från grunden. Ta reda på vilken budget du har att röra dig med och ta fram en tydlig kalkyr där du kan skriva ner kostnaderna för de olika delarna för att på så sätt få en tydlig bild av vad som eventuellt kan strykas för att dra ner på kostnaderna. Om du tycker att detta känns övermäktigt att sköta på egen hand är det dock en bra idé att ta hjälp av ett erfaret eventbolag. De kommer kunna ta fram en färdig offert efter dina krav och önskemål där samtliga kostnader finns medräknade. På så sätt undviker du obehagliga överraskningar med stora utgifter som du glömt räkna med i kalkylen. Ett eventbolag har stor erfarenhet av vilka kostader som behöver räkas med vid tillställningar för företag och kommer dessutom kunna hjälpa dig att ordna mat, lokal och eventuell underhållning om du behöver hjälp med detta.

Välj en passande lokal

Detta är nämligen nästa sak att fundera över – var ska er julfest äga rum och ska den ha något speciellt tema? Förutom att bjuda på lite extra julstämning i form av pynt och passande mat kanske klädkoden ska vara roliga jultröjor eller festligt uppklätt med black tie? Rätt lokal är viktig för att passa antalet deltagare och också för den typ av underhållning du bokat. Att det finns en scen med passande ljudutrustning är till exempel viktigt om det ska spela ett band eller om du har bokat en konferencier för festen, medan stora ytor är ett måste om det ska bjudas upp till dans senare på kvällen. När du väljer lokal är det också viktigt att ha den typ av mat du planerar att servera i åtanke. Ska det bjudas på buffé med plockmat kan det räcka med att placera ut små ståbord runt om i lokalen medan ett klassiskt julbord med förrätter, varmrätter och efterrätter kräver plats för ordentliga bord oh sittplatser. Planerar du julfest i Stockholm finns det mängder av häftiga lokaler att välja bland och det bästa stället att hitta dem är att kika runt på nätet eller ta hjälp av en eventbyrå!

Boka i tid

Det viktigaste av allt för att få just den lokal, underhållning och catering du önskar till ett pris som inte går över din budget är att boka i tid. Börja planera och kontakta de personer du behöver ta hjälp av med flera månader i förbehåll för att inte riskera att allt är fullbokat. För julfest i storstäder som Stockholm och Göteborg kan bokningarna till och med börja trilla in redan ett år i förväg. För att slippa stressen och pressen på att få tag i de bästa lokalerna eller mest eftertraktade cateringfirmorna är det som tidigare nämnt en smart idé att överlämna jobbet till ett eventbolag. Med deras kontaktnät kommer de kunna planera en julfest för ditt företag så som ni önskar efter den budget ni har att röra er med.