Skägg vård

Varför skäggolja kan göra mirakel för dig och ditt skägg. En skäggolja återfuktar ditt skägg så det inte blir torrt och frissigt. Många som börjar odla skägg slutar efter några veckor för dom klarar inte av att det kliar och sticker så mycket.

Lösningen är att använda skäggolja varje dag, det räcker INTE att använda det några dagar. Du måste använda någon vecka för att det verkligen ska börja ge resultat. För att stimulera din skäggväxt kan det vara en god ide att investera i en skäggkam eller skäggborste, inte nog med att det är skönt att använda borsten så kan stimuleringen öka blod cirkulationen.

Efter några veckor ska du boka in ett besök hos en riktig barberare som kan hjälpa dig fixa din linjer och ge dig tips om hur du ska sköta just ditt skägg.

Alla skägg behöver vårdas olika, vissa kanske behöver en fetare skäggolja för att inte torka ut.

Fetare skäggolja 

Passar män med grov skäggväxt och lite längre skägg. En nackdel med fet skäggolja är att det tar längre tid att absorberas och kan lätt uppfattas som kladdigare.

Lätt skäggolja

Absorberas snabbare och uppfattas inte som kladdig, perfekt för män med lite skägg.

 

Har du längre skägg så finns det fler produkter att införskaffa, beard balm eller skäggvax som det heter, perfekt att styla skägget.

Ett skäggvax är oftast gjort på bivax och cocos.

 

Något som har börjat öka inom skäggvärlden är färgat skägg, alla får inte perfekt skägg direkt och det gäller ju såklart på färgen med, vissa kanske få fläckar, vissa vill ha lite mörkare m.m.

Det finns skäggfärg att köpa i nätbutiker men min rekommendation är att gå till en barberare första gången, dom vet vad som kommer passa din hud typ och skägg. Man vill ju inte att man ska se att det är färgat med blotta ögat.

Man kan blanda alla färger i världen men det finns 4 st bas färger man utgår ifrån,

grå

ljusbrun

brun

svart

Om du färgar själv så tänk på att ha i det kortare första gången så du verkligen får se hur resultatet blir, sedan kan du öka tiden tills du tycker att du ha hittat den perfekt nyansen. Många färgar med hårfärg men det kan lätt bli för mörkt så se till att köp en riktig färg som är anpassad för skägg.