Vill du också bygga pool hemma?

Föreställ dig att du har din alldeles egen pool. Fördelarna med detta är många, bland annat kan du snabbt och lätt ta dig ett svalkande dopp på somrarna, motionssimma och bjuda in vänner och familj på ett roligt poolparty. Men att bygga en helt egen pool kräver sin planering och det är bra att vara noggrann. Du sparar dels in värdefull tid och pengar på att gå igenom allt millimeter för millimeter. Vi har sammanfattat några punkter som är bra att tänka igenom innan du kommer igång med ditt poolbygge.

Storlek och form

Om du går i tankarna kring att bygga pool hemma har du garanterat redan funderat över plats och storlek. Detta är viktiga delar eftersom det ska falla sig naturligt när poolen väl är på plats. Om du till exempel placerar poolen mitt på gräsmattan får du räkna med att den blir smutsig snabbare på grund av gräs och smuts som följer med när man kliver i direkt från gräsmattan. Ett bättre alternativ kan vara att bygga in poolen i altanen. Storleken är också viktig. Särskilt om det handlar om en ovanmarkspool. Denna står alltså uppepå marken och syns mycket mer än en nedsänkt pool. Du kan givetvis ha en ovanmarkspool som känns nedsänkt, exempelvis genom att bygga in den i altanen.

Spa eller motion?

Det finns mängder av pooltyper att välja bland, både större och mindre, hemmaspa och motionspooler. Fundera lite på hur du kommer att använda poolen. Handlar det om att simma längder? Eller för att barnen ska kunna leka och stoja? Kanske vill du helt enkelt ha en mindre pool som fungerar även under vintern? Då kan ett spabad vara bättre. Spabad finns i mängder av utföranden, från mindre tvåsitsbad till större bad för 8 – 10 personer. Eftersom spabad är mer som ett badkar är det oftast enklare att installera dessa. Vänd dig den närmsta pool och spa butiken i din stad för att få en mer utförlig offert.

Bygg pool hemma i en ovanlig stil

För dig som vill ha något utöver det vanliga, finns många pooltyper som är lite mer unika än de vanliga rektangulära. Bland annat finns infinity pooler som liksom försvinner i horisonten, den byggs vanligtvis på en sluttande tomt. Du kan även ge poolen ett elegant utseende genom en pooltrappa, med ett glastak eller med exklusiv marmor eller mosaik.