Fördelar med digital tidrapport

Påslös dammsugare – Framtiden är här

Påslösa dammsugare är framtiden, dels sparar de pengar då man slipper att köpa nya dammsugarpåsar som blir en löpande kostnad och man sparar på miljön genom att inte använda papperspåsar som förbrukningsvara. De bästa modellerna finns listade på dammsugarebästitest.se

Men är de lika bra som vanliga dammsugare?

Det beror på vem du frågar då du kommer få både ja och nej som svar. Det rätta svaret är att det beror på. För självklart är det så att man måste ha en dammsugare som passar till det egna hemmet och därför kan svaren variera. Nedan går vi igenom några punkter som avgör om de kan passa för dig.

 1. Typ av dammsugare: många som hör påslös dammsugare tänker direkt på skaftdammsugare som förvisso oftast är påslösa, men skiljer sig väldigt mycket i utförande från en traditionell modell. Och vill man inte ha en skaftmodell men ändå en påslös behöver man inte misströsta, det finns många dammsugare av alla former som är utan påse. Denna punkten är inget problem utan mer vilken typ man vill ha.
 2. Allergiker: Denna punkten är viktig vid valet av påse eller inte påse. För har man en dammsugare utan påse så finns alltid risken att man spiller när man ska tömma dammbehållaren vilket såklart gör att damm riskerar att flyga upp i luften och irritera oss. Det problemet slipper du helt med påse, men det finns modeller utan som har mer avancerade system för tömning som ändå skulle fungera. Det viktiga är att man är noga när man väljer.
 3. Storlek på hemmet man bor i: Köper man en traditionell modell så kan man bortse från denna punkten, men många köper en skaftdammsugare när de vill ha en påslös modell och bor man i ett stort hus kan det vara en dålig ide. Skaftdammsugare drivs på batterier så körtiden blir limiterad innan man behöver sluta för att ladda den igen. Normalt får man 40 till 60 minuters städning på en laddning men den tiden krymper snabbt om man städar mattor där man får skruva upp styrkan. Så bor du stort måste du ta med detta i beräkningarna.
 4. Det blir mer skötsel: I och med att dammet och smutsen samlas upp i en behållare så behöver denna behållare ibland diskas och rengöras ordentligt. Det finns kunder som tycker att detta är ett problem och är jobbigt. Vi tycker inte det är det minsta jobbigare än att byta dammsugarpåse när den blivit full. Men det kan vara bra att ha i åtanke innan man köper en.

Slutsats påslös dammsugare

Vi är helt övertygade om att påslösa dammsugare är framtiden, de sparar på miljön och plånboken på samma gång vilket är en giftig kombination. Dessutom satsar allt fler tillverkare på att utveckla sina skaftdammsugare i ett raskt tempo vilket gör att de påslösa modellerna blir allt vanligare och bättre för varje år som går.

dammsugarebästitest.se är ett företag som satsar på att ge potentiella kunder all information som har med dammsugare att göra. Vi publicerar regelbundet nya artiklar med topplistor över de bästa modellerna, djupdyker i enskilda modeller och vanliga vanliga informationsartiklar om dammsugning, vad man ska tänka på och dess fördelar.
Fallskyddssystem | BGFIX

Vad ska man tänka på vid val av fallskydd?

Fallskyddssystem finns som både kollektiva och personliga. Läs mer om vad du bör tänka på vid val av fallskydd och vilka företag du kan vända dig till.

Fallolyckor är den främsta orsaken till allvarliga skador och dödsfall inom byggbranschen. Det är inte bara rekommenderat av byggföretag, utan Arbetsmiljöverket har krav på fallskydd vid arbeten på hög höjd. Vid arbeten över två meter rekommenderas ett kollektivt skydd. Utöver att läsa den här bloggen kan vi rekommendera dig som utför arbeten på höga höjder att läsa Arbetsmiljöverkets broschyr “skydda dig mot fallrisker”.

Vilket fallskydd behöver jag?

I första hand ska du alltid välja kollektiva fallskydd, till exempel ställningar, arbetsplattformar eller annan säkerhetsutrustning som dina medarbetare inte behöver ha på sig. Vi rekommenderar SafeWay Plattform 6000 som skyddar mot fall och möjliggör en mycket säkrare och effektivare lastning/lossning av lastbilar.

Men när du väljer skydd finns det flera saker du bör tänka på, till exempel:

 • vilket typ av arbete du ska utföra
 • vilket som är bäst ur ett säkerhets- och arbetsmiljöperspektiv
 • hur arbetsplatsen och dess miljö ser ut (lutning, höjd etc.)
 • hur många personer som ska arbeta på området.

Personligt fallskydd

Det kan vara bra att veta att personligt fallskydd endast ska användas om ett kollektivt skydd inte är möjligt, eller om arbetet pågår under en kort period. Om du befinner dig i den situationen bör du veta hur du använder utrustningen samt vara medveten om risker vid felaktig användning av skyddet. 

Kollektivt fallskydd

Kollektiva fallskyddssystem är inte bara till för att skydda medarbetarna utan också för att hindra utrustning från att ramla ner vilket i sin tur kan skada arbetet eller i värsta fall människor omkring arbetsplatsen. Om arbeten med fallrisk har en bristfällig säkerhet och inte utförs på korrekt sätt kan en sanktionsavgift utfärdas till arbetsgivaren. 

Topp fyra företag som levererar fallskyddssystem

Nu när du vet mer om fallskyddsutrustning och vad du bör tänka på kommer nästa steg 𑁋 att hitta en leverantör. Vi listar fyra företag som säljer och/eller hyr ut säker fallskyddsutrustning.

 • BGFIX. Hos BGFIX kan du både hyra och köpa fallskyddssystem och andra avspärrningsprodukter som kravall- och byggstaket.
 • Fallskyddspecialisterna. Fallskyddsspecialisterna erbjuder besiktning och utbildningar utöver deras webbshop. Är du ute efter personliga skydd och en utbildning som rekommenderas vid användning kan detta vara ett bra val. 
 • Jula. Även Jula säljer personliga fallskydd. Som sagt är ett kollektivt skydd alltid rekommenderat, men om det inte är möjligt kan du kika in Julas utbud. 
 • Cramo.Cramo erbjuder uthyrning av kollektiva skydd från välkända leverantörer.Ovannämnda företag erbjuder olika typer av fallutrustning, kollektiva eller personliga. Vad gäller kollektivt skydd finns möjligheten att både hyra och köpa utrustningen. Att investera i egen utrustning kan vara fördelaktigt om byggarbeten ofta utförs på höga höjder. Att hyra kan däremot vara ett bra val för företag som sällan utför sådana arbeten, eller om man vill undvika en stor kapitalinvestering.
BGFIX sticker ut på marknaden med vårt innovativa sätt att tänka och okomplicerade produkter. Deras produkter finns i lager för omgående leverans. Hitta rätt fallskyddssystem för dina behov med BFGIX och säkerställ din personals säkerhet på höga byggnader
Ärendehanteringssystem

Hur du väljer det bästa ärendehanteringssystemet för dina behov

Visste du att företag med automationsprogram är 33% mer benägna att ha en positiv och mer produktiv arbetsmiljö? Programvara för digital ärendehantering är ett av de automationsverktyg som kan fullkomligt förändra en verksamhets effektivitet. Det finns så många olika typer av ärendehanteringssystem (helpdesk) att det kan vara svårt att veta vilket som fungerar bäst för dina behov ー oavsett om du behöver ett ärendehanteringssystem för kundtjänst eller ett annat område.

Men oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa dig! Vi har sammanställt 7 tips som hjälper dig att hitta det bästa ärendehanteringssystemet för ditt företag. 

1. Överväg alla dina alternativ

När du letar efter det bästa ärendehanteringssystemet är det lätt att fastna för ett alternativ.

Men det finns flera olika företag där ute som erbjuder bra lösningar, så begränsa dig inte genom att fokusera på bara en! Gör en lista över olika programvarutyper som tilltalar dig och börja titta på varje alternativ individuellt.

Överväg även att skapa en lista över för- och nackdelar för varje lösning. Detta hjälper dig att avgöra vilken programvara som är bäst för ditt företag. När du har gjort en lista över potentiella alternativ är det dags att jämföra var och en. Så här gör du:

 1. Skriv ner namnet på varje program och alla funktioner du gillar.
 2. Gör en andra kolumn och skriv ner alla negativa saker.
 3. Jämför dem och välj vilken som har fler positiva egenskaper än negativa.

2. Gör din research

Gör bara en enkel Google-sökning efter ”recensioner av bästa ärendehanteringssystemet” så kommer du att hitta alla typer av användbara källor.

Dessa webbplatser kan ge dig information som kostnaden för programvaran, vad folk gillar med den och vem som använder den. Naturligtvis vill du också se till att programvaran fungerar för dina specifika behov innan du fattar ett beslut.

Läs igenom alla recensioner du kan hitta, både bra och dåliga. Det kommer att ge dig massor av information om vad du kan förvänta dig om du väljer den programvaran. Du kommer också att kunna se saker som demoinspelningar eller skärmdumpar av det faktiska användargränssnittet.

3. Se om någon du känner använder den typen av programvara

Ibland är det bästa sättet att ta reda på hur bra en viss mjukvara är att fråga någon som använder den.

Kontakta kollegor eller andra företag som du är ansluten till på sociala medier och se om de har erfarenhet av ärendehanteringssystemet sedan tidigare. Ta reda på vad de gillar och inte gillar med det. Folk är ofta glada över att få dela med sig av sina erfarenheter om du bara frågar.

Att ställa rätt frågor hjälper dig att få ut det mesta av dina konversationer. Här är några bra frågor som du kan ställa:

 • Vilken typ av programvara använder du?
 • Hur länge har du använt den?
 • Vad gillade du med den när du började använda den?
 • Har något förändrats sedan dess?
 • Vad gillar du inte med programvaran?
 • Vad tycker andra i ditt företag om programvaran?
 • Finns det något som skulle förbättra din upplevelse?

Du kan också överväga att fråga om de har haft några positiva eller negativa erfarenheter av teknisk support. Ibland är inte ens det bästa ärendehanteringssystemet perfekt. Så att veta att ett företag är lyhört när något går fel är mycket viktigt.

4. Undersök företaget

Det är viktigt att lära dig så mycket du kan om företaget som erbjuder varje typ av program för digital ärendehantering.

Du kan göra detta genom att titta på deras webbplats, sidor på sociala medier eller blogg. Du vill veta hur länge de har varit i verksamheten, vilka certifieringar de har och om det finns några rapporter om dataintrång eller virus på deras programvara.

Tyvärr har dock varje företag några negativa recensioner.

Så vad gör du om du hittar något negativt när du undersöker ärendehanteringssystemet? Det är upp till dig om det kommer att påverka ditt beslut om att använda deras programvara eller inte. Du kan också överväga att prata med företaget och fråga dem om vad som hände eller

undersöka andra alternativ.

5. Be dina kollegor om hjälp

Du kan också få mycket bra information genom att fråga dina kamrater vilket ärendehanteringssystem de använder och varför.

Kanske har de provat flera alternativ och kan ge dig en inblick i deras beslutsprocess. Du kanske till och med kan komma i kontakt med några personer som använt ditt företags system framgångsrikt tidigare och ta del av deras erfarenheter.

Människor som redan har förändrat sitt ärendehanteringssystem kan vara en bra informationskälla och du kan få alla möjliga användbara tips från dem.

6. Ha en reservplan

Om du är på jakt efter ett nytt ärendehanteringssystem, ha alltid en reservplan. Anta inte bara att det kommer att fungera perfekt för ditt företag utan att testa det först.

Sätt upp en tillfällig version av ditt gamla ärendehanteringssystem och testa sedan det nya innan du fattar några slutgiltiga beslut. På så sätt vet du att systemet kommer att fungera smidigt för ditt företag när du väl gör bytet.

7. Gör bytet

Det är viktigt att ha tålamod med alla program som du byter till. Du kanske upptäcker att det tar lite tid för dig och dina anställda att vänja sig vid det.

Men när du väl känner dig bekväm kan denna mjukvara för molnärendehantering bli en integrerad del av ditt företags affärspraxis och hjälpa till att öka produktiviteten.

Det kan ta lite tid att hitta rätt ärendehanteringssystem (helpdesk) för dig, men processen är värt det i slutändan.

Med stöd av mjukvara förbättrar vi verksamhetens processer på ett smart och enkelt sätt. Vi skapar automatiserade arbetsflöden för olika ansvarsområden och erbjuder anpassade lösningar som ger möjlighet att leverera bättre kundupplevelse.
VÅRDKLÄDER

Varför du bör investera i kliniska kläder

Kläder kan göra stor skillnad i hur patienter uppfattar sin läkare.

”Medan läkarklädsel inte är en ersättning för utmärkt klinisk vård, tyder våra data på att det kan påverka patienternas uppfattning om vården och nivån av förtroende de har för sina läkare”, avslutades studien. ”I en tid av patientcentrerad och patientnöjdhet kan läkarklädsel vara en viktig, modifierbar del av patientvården.”

Denna studie visar vikten av läkares klädsel för patienternas uppfattningar. Däremot kan påverkan av en viss klädstil vara kortvarig. Därför är det nödvändigt att klargöra om kläder påverkar det långsiktiga förhållandet mellan läkare och patient.

Sammanfattningsvis, medan läkarklädsel inte är någon ersättning för utmärkt klinisk vård, tyder våra data på att det påverkar patienternas uppfattning om vården och kan påverka deras vilja att lita på läkare. I en tid av patientcentrerad och patientnöjdhet kan läkarklädsel vara en viktig, modifierbar del av patientvården. Eftersom uppfattningar och förväntningar om läkarens klädsel varierar beroende på patient, bakgrund och region, verkar nyanserade riktlinjer för dessa faktorer vara relevanta. Framtida forskning om implementering av sådana riktlinjer på sjukhus, kliniker och akutmottagningar verkar motiverad.

Kläder kan hjälpa patienter att känna sig mer kopplade till sin läkare.

Kvantitativ forskning om hur läkarkläder påverkar förhållandet mellan läkare och patient är begränsad. Syftet med denna studie var att mäta effekten av japanska husläkares kläder på aspekter av medicinsk ”mänsklighet” relaterade till patientupplevd relationell empati.

”Patienter verkar bry sig om kläder och kan förvänta sig att träffa en läkare på ett visst sätt. Detta kan förklara varför även vita rockar får höga betyg för ”tillgänglighet” – patienter kan se en bit som liknar en läkares vita rockar ”i uniform”, och i de flesta fall förväntar man sig också formell klädsel”, pekade Petrilli, som också är U-M/VA-medlem, på planer för att förbättra patientsäkerheten.

Affärsklädsel är en klänningspreferens som oftast antas av medicinsk personal med ett stort antal konsultationsmöten. Läkare bär ofta dessa under sina vita rockar. När läkare bär de två föremålen tillsammans är de lätta att identifiera av kollegor och patienter.

Kläder kan förbättra patientnöjdheten.

MÅL: Flera stora studier har visat att förbättringar i patientupplevelsen är förknippade med ökad rapporterad patienttillfredsställelse, behandlingsföljsamhet och kliniska resultat. Huruvida läkarnas klädsel påverkar patientupplevelsen – och hur detta påverkar tillfredsställelsen – är oklart. Därför genomförde vi en rikstäckande tvärsnittsstudie för att undersöka patienternas uppfattningar, förväntningar och preferenser angående läkarens klädsel.

Flera stora studier har visat att förbättrad patientupplevelse är förknippad med högre patienttillfredsställelse, ökad behandlingsföljsamhet och kliniska resultat. Huruvida läkarnas klädsel påverkar patientupplevelsen – och hur detta påverkar tillfredsställelsen – är oklart. Därför genomförde vi en rikstäckande tvärsnittsstudie för att undersöka patienternas uppfattningar, förväntningar och preferenser angående läkarens klädsel.

Resultat: Av de 4 062 patientsvaren sa 53 % att läkarens klädsel var viktig för dem under behandlingen. Mer än en tredjedel instämde i att detta påverkar deras nöjdhet med vården. Högtidsklänning med vit kappa bedömdes som bäst jämfört med alla andra former av klädsel (p = 0,001 vs. vit kappa; p = 0,025).

Den här artikeln har utarbetats av Mirtel Design

I mer än 25 år har Mirtel Design handlat och producerat vårdkläder för hela den skandinaviska marknaden. På Mirteldesign.se hittar du ett brett utbud av allt inom klinikens kläder – och nästan oavsett beställningsstorlek har vi möjlighet att skräddarsy dina klinikkläder med logotyp, slogan eller ev. grafiskt uttryck.

Digital marknadsföring inom byggindustrin

För många i byggbranschen är det ingen självklarhet med digital marknadsföring, men små investeringar i sin digitala närvaro kan göra underverk för att komma i kontakt med både hemmafixare och inköpare för större projekt.

Varför digital marknadsföring i byggbranschen?

​​Den digitala utvecklingen innebär stora förändringar i köpprocesser. Både privat och i jobbet så är använder personer digitala kanaler när de letar efter produkter och tjänster. Att synas när ens potentiella kunder söker på Google är ett effektivt sätt att marknadsföra sitt bolag mot rätt personer – som dessutom redan är intresserade. Eftersom de själva valt att söka upp informationen är de mycket mer mottagliga då jämfört med när de exempelvis ser en annons.

Hjälp kunden köpa

Även om det är en självklarhet att fler kommer köpa om man gör det lätt att hitta information och lägga en beställning så är det många byggfirmor – speciellt B2B – som inte gör det lätt att köpa. En enkel sak som att visa priser kan vara avgörande för ett köp. Om en inköpare direkt ser att ett bra pris inom sin budget kan de genast ta ett köpbeslut, speciellt om alternativet är en annan leverantör som krånglar till det med offertförfrågningar för enkla inköp.

Pusha byggfirman på Google

Att synas på Google är ett av de bästa sätten att marknadsföra bolaget online. Att försöka förbättra synligheten bland sökresultaten kallas för SEO – sökmotoroptimering. Varje gång du gör en Google-sökning så visar sökmotorn de hemsidor den tror är mest relevanta. Alltså gäller det att övertyga sökmotorn att ens egna hemsida är den mest relevanta. Detta område är lätt att lära sig, men svårt att bemästra. Komplexiteten ökar speciellt om konkurrenterna också börjar inse värdet med digital kommunikation.

I takt med att komplexiteten ökar blir det rimligare att anlita extern hjälp. Då är det viktigt att anlita en byrå som förstår ens marknad och bransch. Då gäller det både att fråga vilka branscher de har fokus på och vilka marknader de är verksamma i.

Vissa marknader är mer lokala än andra. Generellt är mindre aktörer och bolag i storstäder mer påverkade av geografiska faktorer, så för specialiserade produkttillverkare kan man säga att det är en lokal SEO byrå man borde leta efter, och främst en med B2B-fokus. Att anlita en e-commerce-expert är ju inget värt om man inte säljer produkter online.

Stora möjligheter med marknadsföring i byggbranschen

En fördel med byggbranschen är att den är relativt digitalt omogen. Många aktörer är bra på sitt affärsområde, men har inte investerat i sin digitala marknadsföring. Detta gör det relativt enkelt att vinna den digitala matchen, jämfört med digitalt mogna marknader där bolagen har stora budgetar för digital marknadsföring. Däremot är det inte läge att vänta allt för länge och förlita sig på att resten av marknaden ska göra detsamma.

Kundernas nya sätt att köpa kombinerat med låg konkurrens på digitala plattformar gör att det finns stora möjligheter med att satsa på sin digitala marknadsföring som byggföretag.

GO MO Group är en internationell digital marknadsföringsbyrå med huvudkontor i Göteborg. Med ett fokus på datadrivna strategier för B2B-företag erbjuder GO MO digital marknadsföring i form av bland annat sökmotoroptimering, sökmotorannonsering och webbutveckling.