Inuti Aguma Gaming-PC

Köpa bra stationär gaming-PC

Vill du köpa en ny bra stationär gaming-PC? Då hoppas jag att denna lilla guide kommer att hjälpa dig en bit på vägen. Som du antagligen har märkt är utbudet stort av både gamingdatorer och datorkomponenter, vilket gör valet ganska knepigt. Har du dessutom en väldigt begränsad budget måste du noga jämföra olika alternativ om du vill ha en stationär speldator som klarar de senaste och mest krävande spelen. Om du redan nu vill känner att du vill ha en färdigbyggd och kan tänka dig att lägga ca 10000 kr eller mer på gamingdatorn ska du ta en titt på vår populära Aguma Gaming-PC! Vi grundades redan 2014 och har som målsättning att erbjuda marknadens bästa gamingdator under 10000 kr!

 

Vad är en bra gaming-PC?

En bra speldator skulle jag säga är en dator som kan hantera de senaste och mest krävande spelen på höga grafikinställningar och bra flyt (omkring 60 FPS eller mer). Tänk på att spel ofta blir mer krävande för varje år som går så en gamingdator som är bra nu behöver inte vara det om något år! Därför kan det vara klokt att lite marginal när man köper gaming-PC så att den håller ett tag!

 

Färdigbyggd eller bygga själv?

Till att börja med ska du tänka igenom huruvida du ska köpa en färdigmonterad eller köpa lösa delar och montera själv. Vilket alternativ som passar dig bäst beror lite på vilken typ användare du är och hur väl insatt du är inom området datorkomponenter. Köper du en färdigmonterad stationär speldator kan du vara hyfsad säker på att du får en som fungerar problemfritt och som klarar av de flesta spel på hyfsade grafikinställningar (beroende på pris). Skulle gamingdatorn mot förmodan inte fungera tillfredsställande har du garanti på hela systemet. Om du istället har en väldigt begränsad budget, vill kunna välja exakt vilka komponenter du vill och/eller bara vill spara en slant, kan det vara en god idé att köpa lösa delar och montera själv.

 

Köpa färdigbyggd

Om en färdigbyggd stationär gaming-PC känns som det bästa alternativet för dig ska du undvika så kallade märkesdatorer (Acer, Asus m.fl.). Istället ska du gå till en välkänd datorbutik som har ett specifikt utbud av speldatorer av eget märke. Leta efter en som passar din budget och som har fått positiva omdömen så kommer du antagligen bli nöjd.

 

Bygga själv

Om du hellre känner för att bygga din egen stationära gamingdator rekommenderar jag att gå in på Prisjakt och jämföra utbud och priser. Tänk på att enbart köpa från seriösa datorbutiker och att kontrollera att alla komponenter är kompatibla med varandra. Lägg pengar på ett kraftfullt grafikkort och en SSD. Har du inte så mycket pengar tillgodo bör du undvika dyra moderkort, nätaggregat och chassin eftersom dessa komponenter inte har någon påverkan på prestandan.

 

Lycka till!

Vi (Aguma Speldatorer) började vår verksamhet i januari 2014 (uppehåll 2017-2022) med målsättningen att erbjuda bästa färdigbyggda stationära gamingdatorn under 10000 kr (exkl. operativsystem). Denna speldator har vi valt att kalla "Aguma Gaming-PC". Enklare än så kan det inte bli!