Byta sprucket eller trasigt glas på Iphone & Samsung?

Glaset på dagens telefoner går ofta sönder. Glaset är till för att skydda displayen som sitter bakom glaset. Mobiltillverkare marknadsför ofta sina glas i olika kampanjer för att konsumenterna ska tro att de är hållbara. Det är flera gånger man hört ord som ”Pansarglas”, ”Oförstörbart glas” osv men vi konsumenter vet att så är inte fallet. Tappar du din smartphone i marken händer det ofta att glaset spricker! Att byta ett glas utan försäkring kostar cirka 1500kr beroende på telefon och modell.

På Ebay kan du enkelt beställa ett nytt glas från kina till ett lågt pris, så lågt som 30 kr. Och byta glaset själv kostar ju ingenting?
Nackdelar med att handla på Ebay är att du inte kan vara säker på om glaset är original, men vad spelar det för roll om glaset på din nuvarande telefon ändå är trasigt?

Samsung Galaxy S4

Telefonens glas sitter med lim runt kanterna och du kan enkelt demontera glaset genom att värma upp limmet och försiktigt pilla bort det. Ofta följer det med verktyg när du handlar från exempelvis Ebay. Var försiktig så att du inte skadar displayen under glaset!

OBS! Företagstidning tar inget ansvar för informationen i artikeln eller guiderna. Trasiga telefoner eller displayer är ingenting vi ersätter!

Iphone 5

Byte av Frontglas steg för steg instruktioner om hur man tar bort ditt sönderslagna frontglas och ersätta den med en ny.

OBS! Företagstidning tar inget ansvar för informationen i artikeln eller guiderna. Trasiga telefoner eller displayer är ingenting vi ersätter!