Traditionella skolsystemet utdaterat?

Detta är vad som händer när en elev lämnar traditionell utbildning

Logan Laplante är en 13-årig pojke som togs ut ur utbildningssystemet för att få hemundervisning. Inte bara hemundervisning för Logan hade förmågan att skräddarsy sin utbildning till sina intressen och även hans stil av lärande, något som traditionell utbildning inte erbjuder. Som Logan har nämnt, när han blir stor vill han vara lycklig och frisk. Vid ett TEDx föredrag 2013 diskuterade han hur han hackar sin utbildning är att hjälpa honom att nå det målet. – Se mer:

 

Logans berättelse kan ses på ett liknande sätt som Jacob Barnetts berättelse som var den första att använda Special Ed och drog sig ur standard utbildning och ses nu som en otroligt intelligent ung person som är på väg att vinna en Nobelpriset en dag.

Utbildning anses ofta vara grunden för att skapa en väl avrundad och produktivt samhälle, men denna tro härstammar oftast från att vara säker på att de som kommer ut ur utbildningssystemet kan hålla kuggarna i samhället igång för att upprätthålla vinstmarginalerna för stora företag i ett system som kräver ständig tillväxt.

Vad detta betyder är att standard utbildning fokuserar mindre på varje individ och deras tillväxt och mer på att skapa ett utbud av arbetstagare, bin som kan gå ut i världen och följa ramarna för systemet. Sir Ken Robinson gav en berömd TED talk 2007 där han diskuterade sina föreställningar om hur utbildningen dödar kreativiteten. ”Enligt min mening är hemundervisning mycket mer benägen att skapa en kreativ, anpassningsbar, och framåttänkande person som är mindre betingad”

”Jag tror att det kommer att gå bra om vi lämnar det nuvarande utbildningssystemet bakom och väljer andra metoder.  Homeschool är inte för alla, men jag tror verkligen att en drastisk, och jag menar drastisk, förändring i hur våra utbildningssystemet fungerar måste ske, och det snart.”

 

Dödar utbildningssystemet kreativiteten?