Iphone 7 releasedatum, specifikationer, pris, rykten och bilder

Iphone 7 releasedatum, specifikationer, pris, rykten och bilder

När kommer den nya iPhone 7 lanseringen – på WWDC 2015? Vilka nya funktioner och design förändringar kan vi förvänta oss i iPhone 7 och hur kommer den se ut? Och kommer nästa iPhone ens kallas iPhone 7 – borde inte det vara ”iPhone 6s” baserat på de tidigare namngivningarna av tidigare iPhone (iPhone 4S, iPhone 5s etc)?

iPhone 7 är ett förvånansvärt hett ämne, åtta månader efter lanseringen av iPhone 6 och iPhone 6 Plus och drygt fyra månader innan vi får höra någon officiell nyhet från Apple om sin nya iPhone. Internet är fullt av spekulationer om den nya iPhone 7 (s) som kommer att lanseras under 2015. Rykten sprider sig om iPhone 7 lansering, dess design, specifikationer och funktioner, och även dess namn.

År 2015 har vi höga förväntningar på nästa generations iPhone. Men vad kommer den nya iPhone 7 (eller kanske iPhone 6s, iPhone 6c, iPhone 6s Plus eller helt enkelt ”Nya iPhone) se ut? Vilka nya funktioner kan vi förvänta oss i iPhone 7? Och när kommer iPhone 7 komma ut? Vi har finkammat webben och visar upp det vi hittat för att ge dig det senaste om iPhone 7 hittills.

I videon från Mac world diskuteras iPhone 7 rykten: Du blir nog förvånad av hur många ledtrådar, tips och allmäna spekulationer om iPhone 7 det finns och vad folk har lyckats gräva upp.

Iphone 7 rykten

iphone 7 conceptbild

Iphone 7 rykten

Apple säljer iPhone i tre storlekar: med 4tums skärmar (iPhone 5c och iPhone 5s); med en 4,7tums skärm (iPhone 6) och med en 5,5tums skärm (iPhone 6 Plus). Ryktena säger för närvarande att Apple kommer att göra minst en ny modell i alla tre storlekar, och nu vi väljer att kalla dem teoretiska enheterna för iPhone 6c, iPhone 6s och iPhone 7. En anonym källa i Apples leveranskedja hävdade nyligen att bolaget för närvarande inte planerar att göra en annan 4tums iPhone. Vi är inte säker på det och tycker att det skulle vara ett misstag av Apple.

Välkända (och vanligtvis pålitliga) Apple analytikern Ming-Chi Kuo, som arbetar för KGI Securities förutspår att Apple kommer att lansera en iPhone 7 hösten 2015 hoppa över 6s generationen helt. En del av hans resonemang för detta är påståendet att Apple kommer att göra relativt stora uppgradering och nya funktioner till nästa iPhone. iPhone är traditionellt konservativa och har tidigare inte gjort så stora uppdateringar mellan sina releaser av iphone 5 och 5s. Vi vet inte vad nästa iPhone kallas tills Apple bekräftar det, naturligtvis.

 

Iphone 7 releasedatum

Iphone 7 bilder

Om Apple håller sig till sina traditioner, kan vi förvänta oss iPhone 7 att släppas i mitten av September 2015 – vi tror 8 September är en rättvis satsning. Apple pressevent WWDC 2015 som startade igår (8 juni) var programvara fokuserad; Uppdateringar iOS och Mac OS X, ingen release av en ny iPhone. IPhone 6 och iPhone 6 Plus visades den 9 september 2014 (och släpptes till allmänheten den 19 september); iPhone 5c och iPhone 5s visades den 10 september 2013, iPhone 5 visades den 12 september. Det finns ett mönster där som skarpsynta läsare kanske kan upptäcka.

Ett annat rykte säger att Apple faktiskt kommer att lansera de nya iPhone i augusti. Economic Daily News (en kinesiskspråkig webbplats) citerar leverantörskedjan källor till stöd för sitt påstående att de nya iPhone 6s redan är i produktion, och att enheterna kommer att lanseras i augusti, en månad tidigare än väntat.

Vi är inte helt övertygad: låt oss bara säga att vi kommer att behöva höra detta bekräftas av andra källor innan vi börjar räkna ned till leveransdatumet. Apples leveranskedjor, i motsats till sina in-house design och tekniska team, är notoriskt läckande, och om det är något så stort som pågår kan vi förvänta oss att höra mer om det. Så tills vi hör mer, kommer vi att fortsätta att förutsäga en lansering i September för iPhone 7.

Iphone 7 specifikationer

Iphone 7 pris

Det är dags att gå in lite mer tekniskt på iPhone 7 specifikationer. Vilken skärmstorlek kommer iPhone 7 ha? Det finns ett antal konkurrerande teorier. Av de tre smartphone skärmstorlekar Apple säljer för närvarande så har  4,7 tum av iPhone 6 varit favorit bland kunderna. iPhone 6 Plus och dess 5,5-tums skärm är för stor enligt många kunder. Iphone 5s med 4-tum iphone verkar vara alltför gammaldag. 4,7 tum kan vara den bästa storleken för Applekunderna.

Men det verkar osannolikt att Apple kommer att ge upp sina andra skärmstorlekar. Det finns definitivt smartphone-användare där ute som fortfarande värdesätter mindre enheter: de med mindre händer, till dem som föredrar att använda sin smartphone med en hand, människor som bara inte gillar förändring. Och det finns så klart de som föredrar större skärmar så därför tror vi att Apple kör vidare med liknande storlekar som vi sett tidigare.

iPhone 7 kan få en 3D-skärm, enligt Economic Daily News, som hävdar att Apple partner TPK arbetar med ett projekt som kallas ”naked eye 3D screen” – med andra ord, en 3D-skärm som inte kräver glasögon för att se.

iPhone 7 kamera så säger de senaste rapporterna att de kommer finnas en betydande förbättring jämfört med kameran som finns i iPhone 6 och iPhone 6 Plus. I själva verket kan det vara den största kameran iPhone historien. En teori är att iPhone 7 kameran helt enkelt får en hel del fler megapixel. IHS Kina analytiker Kevin Wong tror den nya iPhone kommer att erbjuda en 12megapixelkamera (jämfört med 8megapixel kameror på alla fyra av de nuvarande iPhone-modellerna). Fler rykten säger att Apple kommer att ändra sättet sina iPhone kameror fungerar snarare än att fokusera på sina specifikationer. Ett patent som publicerades i mars är en indikator.  Apple funderar nog på att ta fram en ny djärv kamera som använder miniatyriseringsteknik som bygger vad man kallar en ljus splitter kub.

Samsung är redan knuten som leverantör av Apples A9-processor för sin nästa generations smartphones. Processorerna förväntas tillverkas med användning av en 14nanometers utformning. De nya flisen förväntas vara mindre, effektivare och naturligtvis mer kraftfull.

Processorn A8-chip använder en 20nanometer process, och de flesta är tillverkade av Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Analytiker har rapporterat under en tid att Samsung återigen vill bli den enda tillverkaren av Apples processorer och har erbjudit konkurrenskraftiga priser i ett försök att övertyga Apple att nå en uppgörelse; och enligt Inquirer har det (åtminstone delvis) lyckats.

Sajten baserar sina fordringar på källor som citeras i en koreansk språknyhetssida, säger att Samsung kommer att tillverka tre fjärdedelar av A9 chips som kan komma att användas i iPhone 7. (Vi tror fortfarande att Apple själva ska konstruera A9 chip, eftersom det har tillverkat Aklass processor tidigare.)

Ram. Appleinsider citerar en person som känner till Apples framtida produktplanersom räknar med att Apple är på väg att öka mängden RAM i iPhone för första gången på tre år: från 1 GB till 2 GB i iPhone 7. Bortsett från den anonyma källan finns en viss logik för att göra detta. Telefonerna idag behöver hyffsat med RAM för att klara av krävande spel och appar.

Batteritid. Smartphones batteritid är en av de saker som alla säger är viktigt, och återigen kommer Apple att få många förfrågningar om förbättrad batteritid i iPhone 7 men man undrar hur mycket av en kompromiss den genomsnittliga Apple användaren skulle vara villiga att ge med sig. Tänk om, i syfte att uppnå en utmärkt batteritid så skulle iPhone 7 ha dubbelt vikten, eller kostar betydligt mer? Vad gör jag om skärmen var mindre kraftfull eller processorn skalas tillbaka?

Det är möjligt att vi kommer se  en konservativ ökning i batteritid, som vi gjorde med iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Men dessa framsteg var möjligt på grund av att telefonerna var större och de kunde därför rymma större batterier. Med det sagt så kommer iPhone 7 förmodligen ändå ha en betydligt bättre batteritid.

Dynamisk hemknapp, det låter lite som en joystick hemknapp”. Apple har publicerat ett nytt patent för en hemknapp som är känslig för gester: du skulle kunna fingret över knappen, eller luta din tumme i en riktning för att rulla skärmen på ett spel.

Force touch Analytiker MingChi Kuo, som vi nämnde i avsnittet om namnen ovan, räknar med att iPhone 7 kommer att få nya Force Touch kapaciteten. Force Touch är den beröringskänsliga skärmteknik som Apple redan använder i sin Apple Watch och gör det möjligt för enheten att skilja mellan ett klick eller nedtryckning. Detta är viktigt för Apple Watch, med tanke på de begränsade dimensioner av Apple Watch displayen de extra gesterna är avgörande för användarupplevelsen.

Trådlös laddning  är ett återkommande rykte för kommande Apple-enheter, men trådlös laddning kan bli verklighet den här gången: det släpptes inte med iPhone 6 som vissa hade förutspått, men introducerades till Apple Watch som induktiv laddning. Trådlös laddning låter fantastiskt, men just nu har induktiv laddning en mycket kort räckvidd; så du skulle inte kunna bara sitta vid skrivbordet och ha din iPhone (i fickan).  Snarare skulle du placera enheten en fast matta. Bekvämt, men inte riktigt vad man hade hoppats på vid trådlös laddning”.

Ny laddare I augusti 2014 spreds rykten om att en ny iPhone-laddaren dykt upp, vilket tyder på att USB-delen av laddaren kan vara reversibel, precis som Lightning-kontakten. En video som visar vad som tros vara en ny laddare för en framtid med en reversibel, fullt reversibel USB Blixt kabel uppstod på webben tidigare i 2014. Den visar USB är ansluten till adaptern åt båda hållen, på samma sätt som Lightning-kontakten själv är reversibel.

iOS 9  kommer också sannolikt att införa nya funktioner. Bland de funktioner vi hoppas att se i iOS 9: förbättrad föräldrakontroll, grupp Facetime samtal och delad skärm app multitaskingTittar vi närmare på Apples patentportfölj, kan vi komma med några ytterligare spekulationer om iPhone 7 funktioner som mycket väl kan släppas under 2015. Ansiktsigenkänning kan användas för att låsa upp enheten, eller hela skärmen i iPhone 7 kan vara en Touch ID fingeravtryckssensor, vilket eliminerar behovet av en hemknappen och skapar utrymme för en större skärm

Design. Du bör inte förvänta dig från iPhone 7  att designen är radikalt annorlunda än iPhone 6. Apple håller sig vanligtvis till samma design för två generationer av iPhone, det smalare, lättare och rundare utformning av iPhone 6 förväntas föras över till iPhone 7 också. Men om Apple väljer att gå till en ny design för iPhone 7,  så tror vi faktiskt  att det kan vara tjockare än iPhone 6, eventuellt med vad Apple kallar ”apple sidewall”. Apple har publicerat ett patent avseende sådana displayer och det antyder att en framtida iPhone kan få en display som sträcker sig till sidorna av enheten (eller en smal andra display som sitter på sidan av enheten). Detta skulle kunna ge tillgång till slide-to-låsa funktionalitet, musikspelare kontroller, meddelandehantering avläsning, nummerpresentation, systemkontroller och mer.

 

Fler rykten om Iphone 7

Iphone 7 conceptbild

Om ryktet stämmer så kommer iPhone 7 få två innovativa funktioner. Först ut är Apple SIM som tidigare dök upp i iPad Air 2 och tillåter användare att byta nätverk utan att ändra sitt SIM-kort. Nätverksfrihet. Det förväntas att stöd för Apples nya streamingmusiktjänst kommer att ingå i 8,4 uppdateringen iOS, men det är inte bekräftat ännu så Apple kan vänta tills iOS 9 på iPhone 7. Den musikstreamingtjänsten kom efter att Apple köpte Beats förra året och tanken är att konkurrera med Spotify.

 

Pris på iPhone 7?

Iphone 7 specifikationer

Det finns ännu inte några rykten i samband med kostnaden för iPhone 7 men vi kan ge en kvalificerad gissning att den inte kommer att säljas under 5300 kr / £ 539 / $ 649 / AU $ 999. Det återstår att se vart de olika modellerna hamnar i pris. Men när vi kikar på föregångarna kan vi se ett att de hamnar ungefär lika som tidigare releaser.

Det vi kan vänta oss är en rad nya funktioner och innovativa förbättringar. Höga krav ställs på nästa generations telefoner och Apple måste utveckla sina produkter om det ska hänga med på den konkurrerande marknaden. Många Apple användare har gått över till Android och om trenden fortsätter kan det vara slutet för mobiljätten. En stor uppgradering i programvaran, en ny iPhone med stora förbättringar är det som behövs för att hålla Apple fans världen runt nöjda.