Omdöme Black Stone Steakhouse – Falun

Black Stone Steakhouse i Falun

Vi kom in i restaurangen och allt såg prydligt och tilltänkt ut. Vi vart snabbt omhändertagna av serveringspersonalen och vart visade till vårt bord. Placeringen på bordet va förmodligen det sämsta tänkbara. Det hade en uteplats, de fanns en stor sal med olika bord i själva restaurangen och vi fick bordet mot en vägg med köket och baren som den enda utsikten. Om vi lutade oss långt ut höger kunde vi se stora fönster i restaurangsalen med sommaren utanför. Och där satt vi på våra stolar och kunde endast se personal som sprang fram och tillbaka från köket. Trafiken från personalen gjorde att vi fick extra service (kändes det som) då vi fick frågan av flera anställda om hur maten smakade. Servicen var bra och snabb så den ger vi högsta betyg.

Nu till maten. Jag och mitt sällskap beställde Oxfilé med potatisgratäng. Vår såsbeställning vart följande: Två bearnaisesåser, en aoli, och en salsa. Bearnaisesåsen kan jämföras med vilken pizzeria som helst, den kändes inte genuin och va ganska fast med en smörsmak. Övriga såser fick godkänt betyg, men gav ingen wow upplevelse.

Oxfilén var av bra kvalitet och kom ut på en lavasten som var över 300 grader varm. Köttet var enkelt att steka på lavastenen och varje bit vi stekte fick en perfekt yta med en medium rare insida. Bra kött helt enkelt och det är svårt att klaga på tillagningen när man stekt det själv :)

Potatisgratängen var varken över eller underkokt men alldeles för salt. Den badade i fett, förmodligen hade kocken haft på för mycket ost och det såg lite osmakligt ut men gick att äta i alla fall. Salladen var fräsch och smakade bra.

Övrig information

  • Parkeringen ligger 20 meter från restaurangen så det är väldigt bekvämt om du tar dig dit med bil. Gott om platser fanns det!
  • Restaurangen ligger väldigt nära centrum.
  • Menyn har något som säkerligen passar de flesta.
  • Öl & Vintips finns med på menyn.
  • De har tänkt till och gjort en barnmeny också.
  • Afterwork 10% på mat & dryck.

 

Sammanfattning

I det stora hela var det en bra upplevelse med liten besvikelse på tillbehören till köttet. Priset för Oxfilé med potatisgratäng var 295kr och då förväntar man sig att allt ska vara riktigt bra. I det här fallet nådde Black Stone Steakhouse inte riktigt fram. Men förhoppningsvis utvecklas restaurangen och blir ännu bättre. Vi kommer besöka er igen och prova något mer på er meny!

Här är vårt betyg för Black Stone Steakhouse:

Betyg på maten
Betyg på servicen
Betyg för läget

Betyg för läget är svårt att ge eftersom vi hade en väldigt konstig bordsplacering och inte hade någon chans att se hela restaurangen, utsikten eller uteplatsen.

Tack för oss!