LG G5 Releasedatum, rykten, specifikationer och funktioner: Tros ha iris skanner och kanske säljs redan i år

Vi kikade tidigare på LG G4 som imponerade med sin kamera och vi gillade läderalternativet. Nu finns det rykten om att LG arbetar på ett annat flaggskepp. Telefon som mycket väl skulle kunna vara LG G5.

LG G5 rykten: iris scanner

GSM Arena har upptäckt i koreanska ”artiklar” att ett företag som LG arbetar med heter Irience som utvecklar iris scanner. Det kan mycket väl vara så att det kommer finnas till nästa flaggskepp-telefon.

G4 har ingen biometrisk autentisering alls: det finns inte ens en fingeravtrycksläsare. Som vi redan har rapporterat i vår jämförelse av Google Pay, Apple Pay och Samsung Pay, kommer Android-telefoner behövea en biometrisk scanner av något slag för att kunna använda appar på ett säkert sätt att betala för varor och tjänster.

Iris skanner

Rykten tyder på att hårdvarusidan klarar av att använda Irience iris scanner. Även om det största arbetet sker på mjukvarusidan. Det finns massor av obesvarade frågor om skanning av iris. Kommer det att fungera om du bär glasögon? Vad händer om du försöker använda det i mörkret osv. Förmodligen är LG angelägna om att göra en irisskanner som klarar av ett avstånd av ca 50 cm – armlängds avstånd – snarare än 30cm intervall-teknik.

En demo som visades tidigare i år av Irience använde en smartphones främre kameran för att skanna användarens näthinna och matcha bilden mot data som lagrats. Det var imponerande nog för att övertyga Industrial Bank of Korea att underteckna ett avtal med Irience att utveckla tekniken ytterligare.

Allt tyder på att den kommande LG telefonen kommer att använda en 3D kamera – likt Intels RealSense kamera som används för ansiktsigenkänning för att tillåta laptop ägare att logga in på Windows 10 – för irisigenkänning.

ZTE och Fujitsu har också visat näthinnescanning-tech på mobila enheter i år.

I Kina kan du redan köpa en telefon med en näthinneskanner: Vivo X5Pro.

LG G5 rykten: större skärm

Många av de rykten tyder på att LG kommer att lansera en andra telefon 2015 för att få ett dubbel-telefon erbjudande som Apple och Samsung med iPhone 6 och 6 Plus, och Galaxy S6 och S6 Edge.

g5 skärm

Det kan vara så att LG ökar på skärmstorlek något på LG G5 att 5.6in eller ännu mer, och många spekulerar att den kommer att ha en 4K upplösning. Vi har sett detta på flera företags färdplaner för 2016 telefoner, men det är svårt att se fördelarna med en sådan hög upplösning på en så liten skärm. Med tanke på utvecklingskostnaderna, är detta ett rykte vi bara tror på när vi ser det.

LG G5 rykten: större batteri

LG G4 har ett 3000mAh batteri. Rykten som pekar på en 4000mAh (eller större) kapacitet för LG G5 är mest sannolikt uppblåst, eftersom detta skulle leda till en mycket större, tyngre telefon. Vad vi förväntar oss är att LG fortsätter ha en bra batterikapacitet och har kvar trådlös laddning.

Det finns spekulationer om att telefonen kommer att innehålla Qualcomms senaste snabbladdning system som innebär att G5 skulle kunna ladda från tomt till fullt på bara en timme.
LG G5 rykten: releasedatum och pris

Som vi har sagt, det finns vissa rapporter som hävdar LG kommer att lansera en andra flaggskepp 2015. Men det mest troliga är att LG kommer att fortsätta sina årliga releaser och släppa G5 under våren 2016, så att telefonen kommer till försäljning i maj eller juni.

Det är alldeles för tidigt att tala om priset, men förvänta dig ungefär lika pris som G4 kostade när den släpptes.

LG G5: Specifikation

LG G4 fick till slut en Snapdragon 808 processor, men rykten säger att innan lanseringen byttes den avsedda 810 processorn på grund av överhettning. En ny rapport från International Business Times visar att G5 kommer att använda Snapdragon 820, för närvarande den snabbaste chipset tillgänglig för tillverkarna.

Snapdragon 820 handlar inte bara om rå processorhastighet. Det ger också med en rad förbättrad trådlös teknik, inklusive Qualcomms nya X12 4G-modem, vilket kommer att öka nedladdningshastigheter upp till 600Mbits/sek (Cat12) och uppladdningshastigheter på upp till 150Mbits/sek.

Snapdragon 820 stöder också 4X4 MIMO, för snabbare, mer tillförlitliga Wi-Fi-anslutningar, och det är också det första mobila chip som har stöd stöd för MUMIMO (fleranvändar MIMO), men som vanligt fungerar det endast när du ansluter till MUMIMO- kompatibla trådlösa routrar eller åtkomstpunkter.

Eftersom chispet kommer att byggas med hjälp av samma 14nm tillverkningsprocess som Samsung Exynos 7420 som finns i Samsung Galaxy S6 och Samsungs tillverkade Apple A9 processor i iPhone 6s, så hoppas vi på ökad effektivitet och bättre batteritid .

Ärligt talat, med tanke på alla förbättringar som Snapdragon 820 kommer ha så skulle LG vara galen att inte ha den i sin telefon. Konsumenterna förväntar sig det!