Roota din Galaxy S6

Information du bör läsa innan du rootar din telefon

OBS! Företagstidning tar inget ansvar för den här rootmetoden och vi avsäger oss allt ansvar för det som står i den här artikeln.

Både Galaxy S6 och S6 Edge har haft root metoder som finns tillgängliga för dem innan telefonerna ens släpptes, men problemet med de befintliga rot metoder är att de kunde utlösa KNOX räknaren på enheten. Varför KNOX är dåligt för din telefon: För att ge er lite bakgrund så är KNOX en säkerhetsplattform för Samsung-enheter som säkerställer att inga ändringar har gjorts till systempartitionen, och därmed har inga potentiella säkerhetsproblem skapats av användaren.

I allmänhet så snart eventuella förändringar på systemnivå (t.ex. möjliggöra root-access) upptäcks av Knox så kan en hårdvarusäkring lösas ut. Denna säkring kan inte återställas, så när den har utlösts, finns det ingen återvändo. Det är därför en utlöst KNOX räknare innebär att din garanti är ogiltig eftersom det inte finns något sätt att täcka upp det faktum att du har ändrat din programvara. Det sannolikt innebär också att du inte kommer att kunna använda Samsung Pay när det kommer ut, eftersom mobil-betaltjänsten förmodligen kommer att uppmana KNOX att se till att de initiala säkerhetsmetoder som genomförts av Samsung fortfarande är på plats.

Roota din S6 utan att KNOX aktiveras

Tack vare ett nytt rotverktyg som heter PingPong Root från utvecklaren idler1984 kan nästan kan alla varianter av Samsung Galaxy S6 och S6 Edge nu rotas utan att utlösa Knox säkringen.

 

Innan du börjar som en heads up – den här metoden en kernel vilket innebär att kryphålet som det använder för att roota enheten troligen kommer att stängas snart. Till exempel så hade Galaxy S5 en liknande metod som kallas Towelroot och inom ett par månader var den metoden helt blockerad av ändringar som gjorts i over-the-air uppdateringar.

Så om du vill att roota din din AT & T eller Version är det dags nu. Och om du vill roota din enhet utan att aktivera Knox så är detta förmodligen din enda chans. Om enheten har fått en firmware uppdatering vid något tillfälle sedan början av maj 2015 kanske denna metod inte längre fungerar. Med detta sagt så är ingen skada gjord om du försöker rotta med PingPong. I värsta fall kommer det inte att fungera och det kommer inte att finnas några negativa effekter på enheten.

Nackdelen med rotade enheter är att du inte kommer kunna ta emot over-the-air uppdateringar. Men manuella uppdateringar är fortfarande möjligt utan att aktiver Knox. Fördelen är att du kan ha custom firmwares som cyanogen mod.

Steg 1: Se till att din firmware version stöds
Ta alltid en backup på telefonen innan du börjar!
PingPong Root är kompatibel med de flesta varianter av Galaxy S6 och S6 Edge men endast vissa versioner av firmware stöds. För att säkerställa att din firmware kan rotas med denna metod, gå till telefonens huvudinställningsmenyn och välj sedan ”Om enhet.”

root1
 
root2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här letar du efter en serie av bokstäver och siffror som nämns under ”build number”. Som ni kan se i ovanstående skärmdump, är mitt versionsnummer G925TUVU1AOCG. Nu när du vet att ditt build-nummer, titta igenom följande lista över firmwares som stöds för att se om din telefon är kapabel att använda PingPong root.

Samsung Galaxy S6

G9200ZCU1AOD5
G9200ZHU1AOD3
G9200ZHU1AOD9
G920R4TYU1AOD3
G920IDVU1AOD1
G920FXXU1AOCV
G920PVPU1AOCF
G920TUVU1AOCG
G920VVRU1AOC3
G920FXXU1AOBN
G920FXXU1AODG
G9209KEU1AOCI
G9209KEU1AODA
G9208ZMU1AOD5
G9208ZMU1AOCI
G920FXXU1AOD9
G920AUCU1AOCE
G920FXXU1AODE
G9200ZCU1AOD9
G920W8VLU1AOCG
G920FXXU1AOD4
G920R4TYU1AOCB

Buildnummer här under kommer kräva ett extra steg för att roota (mer om det senare)

G920FXXU1AOCY
G920IDVU1AOC4
G920FXXU1AODI
G9209KEU1AOD5
G920IDVU1AOBQ
G9208ZTU1AOD9
G920FXXU1AOE3

Samsung Galaxy S6 Edge

G9250ZCU1AODC
G925VVRU1AOC3
G925FXXU1AOD9
G925PVPU1AOCF
G925FXXU1AOCV
G925AUCU1AOCE
G925TUVU1AOCG
G925W8VLU1AOCG
G925IDVU1AOD1
G925SKSU1AOD5

Buildnummer här under kommer kräva ett extra steg för att roota (mer om det senare)

G925FXXU1AOD4
G925R4TYU1AOD3
G925FXXU1AODG
G925FXXU1AOCZ
G925IDVU1AOD3
G925LKLU1AOD8
G925SKSU1AOD8
G925FXXU1AOE3
G925PVPU1AOE2
G925FXXU1AOD8
G9250ZTU1AODC
G9208ZTU1AOCI

Finns inte ditt build number med i listan kan du kika i tråden som utvecklaren av ping pong lagt upp och se om din version finns med där.

Steg 2: Installera PingPongRoot & SuperSU
Om ditt versionsnumret anges ovan är du redo roota. Först måste du se till att din Galaxy S6 eller S6 Edge är inställd för sideloading apps. För att göra det går du till Inställningar och sedan ”låsskärmen och säkerhet”, och se till att ”Okända källor” alternativet är aktiverat.

3
 
root4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid det här laget är du är redo att installera PingPong systemet. Följ den länk i Galaxy S6 webbläsare för att ladda ner en kopia av APK installationsfilen.

root6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När filen sparats till enheten trycker du på ”filen som laddats ned” för att starta den. Härifrån trycker du på ”Install” och sedan kan du få ett varningsmeddelande om att denna app innehåller kod som försöker kringgå Android säkerhetsmekanismer. Detta är exakt hur PingPong Root fungerar, så det är inget att oroa sig för. Bara markera rutan bredvid ”Jag förstår” och sedan på ”Installera ändå” om du ser det här meddelandet.
7
 

 
root8

 

 
root9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När det är färdigt, trycker du på ”Öppna” och sedan efter några sekunder bör Android installationsgränssnittet komma upp igen. Den här gången är där du uppmanas att installera SuperSU, vilket är en rot management app från utvecklaren Chainfire. Så tryck på ”Install” igen, och när det är klart, tryck på ”Klar” för att gå tillbaka till PingPong system.

root10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 3: Root enheten Från PingPong Root huvudmeny hittar du två knappar- ”Get root!” och ”download data.” Om enhetens firmware noterades i avsnittet ”download data” i steg 1, måste du trycka på ”Download Data” -knappen på den här punkten, sedan vänta på att appen att ladda ner ytterligare data.

12
 
13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du är redo att rota enheten trycker du på ”Get root!” knappen. Härifrån ser du ett meddelande som säger att du ska ”Vänta !!” – ta till dig detta meddelande och inte interagera inte med telefonen medan rotprocessen är igång. Efter ca 30 sekunder, visas ett meddelande som talar om att processen slutfördes. När det händer, starta om telefonen så snart som möjligt.

root15
 
root16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 4: Uppdatera din Super Binaries. När du startat om telefonen gå vidare och öppna SuperSU app som du nu hittar bland dina appar. Härifrån kommer du att informeras om att ditt superanvändarbinärer behöver uppdateras, så tryck på ”Continue” på det här meddelandet.

root17
 
root18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Därefter kommer SuperSU fråga hur du vill uppdatera dina binärer. Välj ”Normal” alternativet från denna meny, sedan ge det cirka 30 sekunder för att uppdatera dina binärer. När processen är klar, trycker du på ”Starta” i dialogrutan för bekräftelse.

root19
 
root 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 5: Verifiera Root. Efter omstart andra gången, ska enheten vara helt rootad och din KNOX räknaren kommer inte att lösas ut. Om du vill kontrollera att allt gick som det skulle rekommenderar jag att du laddar ner en app som heter Root Checker, som finns tillgänglig på Google Play Store gratis.

root21

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du av någon anledning inte rotad på efter att du utfört alla steg prova att köra PingPong Root igen (med början från steg 3), men prova att sätta telefonen i flygplansläge innan omstart.

När du är rotade, kan du dra nytta av flera grymma mods som kan anpassa din enhet som aldrig förr.

FÖRETAGSTIDNING TAR INGET ANSVAR FÖR BRICKADE TELEFONER ELLER GARANTIER SOM INTE LÄNGRE GÄLLER. FÖRETAGSTIDNING AVSÄGER SIG ALLT ANSVAR FÖR VAD SOM KAN HÄNDA MED DIN TELEFON OM DU ROOTAR DEN.