Samsung Galaxy S9 Releasedatum: Nyheter, specifikationer och allt du behöver veta

Samsung Galaxy S9 är nästa stora flaggskepp för Samsung och det är ingen brist på hype – speciellt nu har Apple släppt sitt nya flaggskepp, iPhone X. Hur kommer telefonerna att stå sig i en kamp med varandra? I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om Galaxy S9.

Vad är den senaste Galaxy S9-nyheten?
När är Galaxy S9 release datum?
Vad kan vi förvänta oss av Galaxy S9´s desig och specifikationerna?
Vad kommer den att kosta?

Samsung´s styrka på marknaden

Samsung är förmodligen den mest framgångsrika Android-telefonproducenten det senaste året. Företaget visar ständigt högkvalitativa flaggskeppstelefoner som alltid gör bra ifrån sig i tester. Det finns många förväntansfulla entusiaster som väntar på Galaxy S9 och vi tror inte att de blir besvikna.

Som det ser ut nu så kommer Samsung släppa en ny topptelefon kallad Samsung Galaxy S9 i början av 2018 – vi kommer att gå in i mer detaljer om lanseringstiden längre ner på den här sidan. Telefonen förväntas komma med ett antal hårdvaru- och mjukvaruuppgraderingar och eventuellt även en ny design.

galaxy s9 bild

Samsung Galaxy S9 Releasedatum: När är Galaxy S9 ute?

Vi har ännu inte sett några specifika utsläppsdatum även om några viktiga ledtrådar redan har visat sig.
Här kan vi kika på historiska Samsung-lanseringstider.

• Samsung Galaxy S8 – Visning av telefon: 29 mars | Utgivning: 21 april
• Samsung Galaxy S7 – Visning av telefon: 21 februari | Utgivning: 11 mars
• Samsung Galaxy S6 – Visning av telefon: 1 mars | Utgivning: 10 april
• Samsung Galaxy S5 – Visning av telefon: 24 februari | Utgivning: 11 april
• Samsung Galaxy S4 – Visning av telefon: 14 mars | Utgivning: 27 april
• Samsung Galaxy s3 – Visning av telefon: maj 3 | Utgivning: 29 maj
• Samsung Galaxy S2 – Visning av telefon: 13 februari | Utgivning: 2 maj
• Samsung Galaxy S – Visning av telefon: mars | Utgivning: 4 juni

Det är inte svårt att urskilja ett uppenbart mönster. Den överväldigande majoriteten av Samsung Galaxy S-telefonmeddelanden äger rum i februari eller mars, och faller oftast ihop med Barcelonas årliga Mobile World Congress-teknikmässa. Enligt ett avslöjande i ABC Danmark kan vi också se att flesta galaxy-telefonerna släppts ut i detaljhandeln under april eller mars.
Den goda nyheten är att vi redan har datum för Mobile World Congress nästa år: 26 februari till 1 mars 2018. Med det i åtanke skulle vi förvänta oss att Samsung Galaxy S9 lanseringsdatum skulle vara 25 februari 2018.

 

Hur galaxy s9 ser ut

Kurvad på fyra sidor: I en artikel tillbaka i april rapporterade koreanska nyhetsutställningen ETNews att Samsung arbetade på en ny lamineringsprocess som skulle tillåta att telefonskärmarna böjdes på alla fyra kanterna. Rapporten som citerade namngivna industrikällor, tippade tekniken som tillgänglig redan i slutet av 2017 vilket gör Samsung Galaxy S9 till en potentiell värdanordning för den nya skärmen.

Känd storlek: En separat rapport från The Bell föreslog att vi skulle se samma storlek på Galaxy S9 och Galaxy S9 + som vi har på Galaxy S8 och Galaxy S8 +. Artikeln konstaterar att Samsung redan har beställt skärmar från en leverantör för 5,8 tums och 6,2-tums kant-till-kant-krökta Infinity Displays.

Men rapporten fortsätter  att prata om att skärmarna har förbättras genom att en fingeravtryckssensor på skärmen läggs till. Det är bra nyhet eftersom en av de mest omtalage klagomålen om de senaste Samsung-telefonerna är den plågsamma placeringen av fingeravtrycksskannern bredvid den bakre kameran.

Samsung-telefoner lanseras vanligtvis i två olika varianter med olika processorer. De lanseras på olika marknadsregioner där telefonen kommer att säljas. Du får antingen en Samsung-byggd Exynos-chipset eller en Qualcomm-designad Snapdragon-chipset.

Snapdragon 845-chipet har redan bekräftats av Qualcomm och kommer återigen att tillverkas av Samsungs chip-making-division. Det kommer att byggas på en effektiv 10nm-process, precis som Snapdragon 835 före den.

10nm-chiparkitekturen betecknar tillverkningsprocessen, och hänvisar helt enkelt till avståndet mellan varje transistor – det är de små elektroniska omkopplarna som gör det möjligt att utföra beräkningsuppgifter. Färre antal är bättre eftersom det betyder att du kan passa fler transistorer på ett enda chip vilket banar vägen för mer kraft och bättre effektivitet totalt sett.