Fjällaktiv – Skid och vandringsturer i Lapplandsfjällen

Fjällaktiv

Mirja Andersson äger och driver Fjällaktiv.se som erbjuder vandringsturer och skidupplevelser i Lapplandsfjällen.

sarek_topp

 

Guidade turer Sarek

Ett alpinlandskap med djupa dalgångar och massiva fjäll. Rapadalen är med sitt rika djurliv det mest kända. Flera hundra glaciärer smälter och bildar fjällbäckar och små vattenfall. Sarek är ett utpräglat högfjällsområde omfattande 1970 km² med sex toppar som når över 2000 meter. Sarek är ett av Sveriges främsta områden för fjällturism!

Sarek guidad tur

 

Vandring i Laponia

Fjällaktiv erjuder dig att Vandra i Laponia. Ett naturlandskap med välbehållen natur i Sveriges Lappland. Laponia är vid översättning från latin namnet för Lappland. Storleken på naturområdet är ca 9400 kvm med fyra olika nationalparker:  Muddus, Padjelanta, Stora Sjöfallet och Sarek samt två reservat. Sjaunja och Stubba. Laponia finns i Gällivares kommun, Jokkmokks kommun och Arjeplogs kommun i Norrbottens län.  Landskapet präglas av fjäll, glaciär, myr och urskog. Det finns ett rikt växt- och djurliv med många hotade arter i området. Laponia är ett av de få världsarv som är kombinerat kultur- och naturområde eftersom samerna fortfarande använder Laponia som betesmark till sina renar och har gjort det i hundratals år. <strong>Vandring i Laponia </strong>visar en enorm rikedom på naturfenomen av exceptionell skönhet samt en betydande biologisk mångfald inklusive en population av brunbjörn och en alpin flora.

Vandring i Laponia

Guidade turer Sarek

Sarek vinterexpedition är en veckolång tur där vi skidar genom Sarek nationalparks storslagna natur. Vackra vyer, total tystnad och inte en människa så långt ögat kan nå. Att vistas i Sareks nationalpark under vinterhalvåret är en fascinerande upplevelse och en perfekt utmaning för den äventyrslystne.

Sarek nationalpark är ett av Sveriges mest högalpina områden och rymmer inte mindre än sex toppar över 2000 meter. Området saknar helt övernattningsstugor för allmänheten och under skidexpeditionen bygger vi varje kväll upp vårt egna nattläger. Välkommen till ett kyligt vinteräventyr i Europas sista vildmark.

Guidade turer Sarek