Kan marknadsföring online vara billigt?

Marknadsföring online

Marknadsföring online har varit under ständig utveckling de senaste två decennierna. Möjligheterna som kom med internet var många, och marknadsföring & annonsering på internet används nu ofta för att göra ”riktad reklam”. Detta betyder helt enkelt att de annonser som köps via exempelvis ”Google-ads” endast kommer att visas för personer som har anknytning till branschen eller produkten som säljs. Genom att lagra information om ditt internetanvändande kan Google alltså visa dina annonser för personer som tidigare har sökt efter det du säljer, eller på andra sätt har lämnat digitala spår efter sig som placerat dem i en viss målgrupp.

Billig marknadsföring

Om du inte vill betala för annonsering finns det andra sätt att arbeta på, men du får vara beredd på att lägga ned en hel del arbete. Nästan all marknadsföring online går ut på att leda trafik till olika webbplatser. Att ligga högt upp i söktjänsternas sökresultat kan leda till kraftigt ökad trafik till en webbplats, dessa kunder har då dessutom kommit till ditt företags hemsida för att de sökt på något relaterat ord. Vad du behöver göra är alltså att se till att din webbplats dyker upp när andra söker efter information på webben. Billig marknadsföring kan dessutom vara mycket effektiv.

Publicering online

För att få så billig marknadsföring som möjligt kan du sprida information och länkar till din hemsida runt om på internet. Om din webbplats blir länkad från en annan ses detta som en ”röst” – ett måste för att bli listad tidigt på bland annat Google. Att få upp länkar på nätet kan handla om att använda sig av länkkataloger, artikelkataloger, sociala medier och egentligen på vilka sätt som helst arbeta för att sprida eller skapa länkar och information om ditt företag på internet.