Inköp av Kabinväskor – Tips

Att kabinväskor är formade för att möta flygbolagens krav på väskor som fås tas in i kabinen (behöver ej lastas som bagage) hörs direkt på namnet. Det betyder att de har ett visst speciellt mått. Utöver det bör man vara försiktig med packningen eftersom ett krav även ligger på hur mycket väskan får väga.

Här följer några tips till dig som funderar på att köpa in en kabinväska.

För det första bör välja en hård kabinväska. Det finns även mjuka modeller men de hårda skyddar innehållet betydligt bättre. Så länge väskan enbart dras på golvet på flygplatsen spelar det självklart ingen roll. Men tappas den, rullar den ner för en trappa eller om flygpersonal av någon anledning lägger väskor ovanpå så vinner hållbarheten på den hårda väskan. När Test.se testade hårda kabinväskor var just hållbarheten, gällande hur den klarade ett fall i en trappa, ett av testerna.

För det andra är det antal fack och var de sitter. Tanken med en kabinväska är att man snabbt ska få fram det man söker. Man har den tillgänglig var än man är och kan snabbt plocka fram boken, kammen, kläderna eller passet. Detta åtminstone om väskan har gott om fack. Det gäller både inuti och utanpå väskan.

För det tredje bör man välja en väska med något större hjul för bättre funktion. Det kan se estetiskt lite klumpigare ut men när man väl drar den på grus, på gatkanter eller liknande är det väskorna med små hjul som är klumpiga att hantera. De små hjulen klarar inte många utmaningar. Men allt beror ju på var man ska använda sin väska. Är det enbart på flygplatsen och inomhus spelar hjulstorleken inte lika stor roll. Det som karakteriserar en kabinväska är att den har hjul, ett handtag, ett lås och en smart inredning.

För det fjärde bör man välja en med dubbla handtag. Med det menas att det är ett långt draghandtag samt ett handtag på själva väskan som kan användas för att lyfta den. Det första handtaget finns alltid – men det andra saknas på vissa modeller.

Far och flyg – men ta med dig bagaget på rätt sätt.

Men billig då? Kabinväskor finns i alla olika prisklasser. Kan man köpa en billig kabinväska trots att den är av god kvalité. Svaret är tydligt – man kan köpa billigt i det segment man köper väska. Jämför exempelvis alltid priser hos flera butiker innan köpet genomförs. Många gånger finns det någon butik som har kampanj eller andra extraerbjudanden. Ibland är det även möjligt att få rabatt om man skriver upp sig för nyhetsbrev eller om det är första gången man handlar hos just den butiken på nätet. Köp därför din nästa väska på internet och bli nöjd du också! Väskan kommer att hålla i många år framöver.

När tiden man ska vara bortrest är kort behöver inte de stora och klumpiga resväskorna användas utan det är betydligt enklare med en kabinväska.