10 skäl att göra en detoxkur

Funderar du på att försöka dig på en detox men är du osäker på exakt vilka fördelarna en detox har? När du gjort en detoxkur korrekt – i en sund, säker och kontrollerad miljö kan det ge otroligt hälsofördelar för dig och din kropp. Att din kropp renar hjälper dig att hålla dig frisk kan resultera i ett brett spektrum av positiva effekter.

Fortfarande inte övertygad? Under de rätta omständigheterna, kan en detox hjälpa dig med följande 5 hälsoeffekter…

1. Bli av med gifter ur kroppen
Långvarig exponering av gifter (miljögifter, cancerframkallande kemikalier, konserveringsmedel, bekämpningsmedel, tungmetaller och industriavfall) påverkar vår ämnesomsättning, beteende, vårt immunsystem och leder till sjukdom. Dessa gifter lagras i vävnader och celler i hela kroppen, inklusive hjärnan ofta i flera år!

2. Förhindra kronisk sjukdom.
Miljögifter är ansvariga för många cancerformer, neurologiska sjukdomar, hjärtsjukdomar, stroke och så vidare. Våra kroppar har en inbyggd detoxfunktion för att hantera dessa risker men dessa system är ständigt överbelastad! En detoxkur hjälper och förbättrar vad våra kroppar naturligt.

3. Förbättra immunsystemets funktion.
Ett nedsatt immunförsvar gör oss sårbara mot förkylningar och influensor, påverkar vår livskvalitet och produktivitet. Regelbunden avgiftning bidrar till att stärka immunsystemets funktion och bekämpar infektioner.

4. Gå ner i vikt.
Gifter påverkar kroppens naturliga förmåga att bränna fett, vilket leder till viktökning. Diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck är direkt kopplade till viktfrågor. En detoxkur för viktminskning renar kroppen från gifter som lagras i fettceller och ökar ämnesomsättningen.

5. Fördröjer tidigt åldrande.
En detox frigör och renar kroppen från fria radikaler och tungmetaller som delvis är ansvariga för åldrandet. Avgiftning hjälper till att öka absorptionen av näringsämnen, inklusive antioxidanter och vitaminer som hjälper till att bekämpa stress.

1. Förbättra livskvaliteten.
Enkelt uttryckt still kroppen och våranivsmedel så fungerar troligt hälsofördelar för dig och din kropp. vi träningsbristen. Ocha fördelar som jatill kroppen och våranivsmedel så fungerar troligt hälsofördelar för dig och din kropp. vi träningsbristen. Ocha fördelar som jaå kan våra kroppar inte fungera speciellt bra när de är laddade med gifter. Vi kan ha ledvärk, huvudvärk, matsmältningsproblem, sömnproblem och brist på energi. Depression kan underlättas och minnet kan förbättras till följd av avgiftning!

2. Ökad energi.
Du kommer att ha mer mental, fysisk och känslomässig energi efter en detoxkur. Människor tenderar att sova bättre och mår bättre efter en detox.

3. Förbättra hudens kvalitet.
Diet och miljögifter påverkar onekligen huden. Avgiftning förbättrar acne, och stärker hår och naglar, och ger oss en naturlig samt frisk lyster.

4. Mental och känslomässig klarhet.
När kroppen fungerar så sker en förändring också med vår mentala och känslomässiga tillstånd. Vi kan hantera mer när vi är klara och jordad. Vi kan fatta bättre beslut, analysera mer exakt och se saker annorlunda.

5. Återställ balansen i kroppenssystem.
Vårt matsmältnings och hormonellasystem är utformade för att arbeta tillsammans för att uppnå optimal hälsa. Detta är vad våra kroppar vill göra! När vi överbelasta dessa system och vår kropp med gifter och ohälsosamma livsmedel så fungerar dessa system inte så bra som de borde och vi blir sjuka.

Avgiftning ger balans tillbaka till kroppen och hjälper våra system fungerar korrekt igen.

Jag heter Hanna och skriver om träning och hälsokost. Jag jobbar som personlig tränare och med hälsokost varje dag och har många års erfarenhet av hälsa. I dessa artiklar skriver jag om det som intresserar mig mest gällande vikt, detox och välmående.