Allt du behöver veta innan du gör tandimplantat i Malmö

Oavsett om du råkat ut för en olycka där du råkat slå ut en tand eller om du behövt dra ut en på grund av karies eller skador kan ett tandimplantat hjälpa dig att återställa ditt leende. Våra tänder är otroligt viktiga för vårt utseende och självförtroende i stort, så utan dem är det lätt att känna sig osäker och missnöjd. Känner du igen dig kommer här lite nyttig information att läsa igenom innan du bokar ett besök för tandimplantat i Malmö.

Vad är ett tandimplantat? Är det rätt val för dig?

Du kan boka tid för ett tandimplantat i Malmö till bra pris för att ersätta tänder som av någon anledning fallit ur eller behövt dras ut. Implantatet fungerar då som en konstgjord tandrot i din käke och ingreppet genomförs av en tandläkare med kirurgiska kunskaper. Förutom att förbättra ditt utseende och självkänsla kommer ett tandimplantat även att göra det lättare för dig att tugga och hjälpa din munhälsa i stort. Till skillnad från exempelvis bryggor eller proteser, som också är sätt att ersätta förlorade tänder, fästs alltså implantat i käken och är därför ett mer långvarigt alternativ. Du behöver därmed heller inte oroa dig för en protes som råkar flytta sig eller glida runt, utan implantatet sitter väl på plats hela tiden.

Det behöver heller oftast inte slipas eller borras i närliggande tänder som är helt friska. Käkbenet stimuleras också på ett helt annat sätt och du minskar risken för vissa hälsoproblem som annars kan uppstå när du har saknade tänder i munnen. Ett tandimplantat till bra pris är alltså väl värt sin investering och erbjuder många fördelar för din munhälsa. Låt en tandläkare ta fram en behandlingsplan för tandimplantat och vilket pris som gäller för behandlingen för att få mer information om dess fördelar.

Hur går det till att utföra tandimplantat i Malmö?

Att utföra detta typ av ingrepp är inget förhastat beslut och du bör lägga ner gott om tid på att fundera och prata med din. Börja med att kontakta en tandläkare som utför tandimplantat i Malmö till bra pris och se hur just deras behandlingsprocess ser ut. De kommer då vilja göra en undersökning av din mun för att titta på hur just dina tänder och din käke ser ut. Implantatet kommer vara utformat efter dig och du kommer förhoppningsvis inte behöva byta ut det i framtiden. När behandlingen väl är utförd kommer du få instruktioner på hur du ska sköta om dina konstgjorda tänder, vilket fungerar på ungefär samma sätt som dina egna. De ska alltså borstas och rengöras med tandtråd precis som vanligt för att undvika att plack och tandsten skapas mellan tänderna. I och med att tandimplantat är ett kirurgiskt ingrepp tar det också ett antal månader innan det har läkt och käkbenet har hunnit växa till sig på nytt.