The black Mamba – Dokumentär

Den svarta mamban har ett dödligt rykte. Det är en av världens farligaste ormar. Det är den snabbaste land ormen i världen, och den längsta ormen i Afrika, den näst längsta i världen. Denna orm är en potentiell fara och har dykt upp i många afrikanska myter där den har fått skulden för att ha dödat tusentals människor.

Den svarta mambas rykte är inte oförtjänt. Svarta mambans är väldigt snabb och giftet är extremt dödligt. De är mycket aggressiva när de blir hotade och är kända för att hugga upprepade gånger och injicera en stor mängd gift vid varje kontakt. Deras gift är potentiellt dödlig och även fast motgift existerar är det inte allmänt tillgängligt i svart mambans livsmiljö i södra och östra Afrika. Därför anses svarta mamban vara en topp mördare i ett land där nästan 20.000 människor dör av ormbett varje år enligt PBS Nature.

Dessa ormar kan ringla sig snabbare än de flesta människor kan springa, ett faktum som delvis förklarar varför de är så fruktade. Svarta mamban är en av de snabbaste ormarna i världen och når en slingrande hastighet på upp till 19 kilometer i timmen. Detta är utan tvekan snabbt! Längre sträckor kan den hålla ett snitt på ca 11 kilometer i timmen.

En dödlig historia:
En hydda i djungeln i Afrika, en familj som sover, en svart mamba på ingång. Pappan i familjen vaknar av ett väsande ljud och sträcker sig vettskrämd efter ljuset bredvid sängen. Han för ljuset mot ljudet och ser skuggbilden på väggen. En ringlande skugga lika svart som natten. Myten säger att den svarta mamban som tog sig in hos familjen var ute efter att döda. Den högg ihjäl 2 vuxna och två barn den kvällen. Black mamba sägs vara en av de få ormar som hugger flera gånger och i det här fallet föll en hel familj för svarta mambans dödliga käftar.