30 Anledningar Varför Du Älskar Sport!

 Sport har förmågan att förändra, inspirera och förena människor på ett storartat sätt.

En känd person sade en gång. ”Sport har förmågan att förändra världen. Sport har förmågan att inspirera. Sport har förmågan att förena människor på ett sätt som ingenting annat. Sport talar ett språk till unga som är begripligt. Sport kan ge hopp när det bara finns förtvivlan. Sport är mer kraftfull än regeringen i att bryta ner rasliga barriärer.”

Dessa ord kom från Nelson Mandela och har gått rakt in i mitt hjärta. De beskriver rätt bra vilken kraft och påverkan sport har,  och samtidigt varför den är så älskad.

30 anledningar varför du älskar sport!

Vi älskar sport för alla minnen det ger – dagarna som spenderas med familj och vänner på en isfrusen sjö med en hockeyklubba i handen. På en avdankad tennisplan.  På en friidrottsanläggning vars linjer försvunnit.  Eller på en fotbollsplan vars mål vi byggt själva . Det är här vi formar vänskap med nya eller redan gamla lagkamrater!

Vi älskar sport för att det får oss att kunna fly från samhällets normer, och för en stund känna oss som våra idoler. Vi älskar sport för att vi älskar att ha kul – oavsett om vi är bäst eller inte. Vi älskar att följa sport på tv, lyssna på det på radio och att titta på det live.

Vi älskar sport för att det trots regler och annat tillåter oss att vara fria. Vi ålskar sport för alla skratt, men även för alla tårar. Vi älskar sport för att det tillåter oss att vara oss själva.

Vi älskar sport för att det ger oss nya hjältar och redan existerande stjärnor att se upp till. Vi älskar sport för att det får oss att drömma på natten om att man själv går in i ett fullsatt arena och fansen sjunger ens namn.

Vi älskar sport för att det förenar olika nationaliteter. Vi älskar sport för att vi älskar talanger.

Vi älskar sport för att vi träffat några av våra bästa vänner därifrån. Vi älskar sport för att all svett som spillts påminner oss om sport. Vi älskar sport för att det förenar och inte splittras oss.

Vi älskar sport för att de säger nej till rasism. Vi älskar sport för att vi älskar uppstickare. Vi älskar sport för att det ger oss stora mästerskap och turneringar. Vi älskar sport för att se hedern i att representera sitt land.

Vi älskar sport för att det ger oss livslång vänskap. Vi älskar sport för att vi vill imponera på andra. Vi älskar sport för att det lär oss om att vinna och förlora. Vi älskar sport för att vi skräddarsyr våra scheman efter sport.

Vi älskar sport för att vi älskar att tävla. Vi älskar sport för att det gör oss starka. Vi älskar sport för att det ger oss utveckling och tillväxt som människa.

Vi älskar spelet av sport.

Vi älskar sport för att det tillhör oss alla.

Vi älskar sport för allt det gjort oss till.

Vi älskar sport för att det är drömmarnas scen.

 

Jag skulle gärna vilja veta varför just du älskar sport. Tveka inte att skriva en kommentar!

Mitt namn är Marcus och i denna artikel tänker jag dela med mg av mina 30 anledningar till varför jag älskar sport. God läsning!