5 Anledningar Varför Folk Ger Upp Sina Drömmar

Det var en gång en hund vid namn Frans som fick syn på några klasar vindruvor hängandes i ett växthus. Då Frans aldrig sett eller smakat av vindruvor tidigare blev han genast exalterad att testa. Eftersom vindruvorna hängde i taket var Frans tvungen att hoppa så högt han kunde för att få njuta av måltiden.

Efter lång tid och många försök gav tillslut Frans upp sin dröm och hävdade att han inte ville ha några vindruvor eftersom de troligtvis hade smakat illa ändå.

Detta är naturligtvis inte någon riktig historia men den speglar ändå hur vi människor reagerar på vår förlorade dröm. Människor ger inte upp sina drömmar direkt men vi vänder och vrider på faktorer för att sedan hitta en ursäkt.

Här är 5 anledningar varför folk ger upp sina drömmar?

1. Rädsla för att misslyckas

Dessa ord är för många skrämmande, men misslyckande är mer välgörande än du tror. Många människor strävar inte efter sina drömmar av rädsla för att misslyckas. Men lite vet de, då misslyckande är en de största framgångsrecepten när det kommer till att lära och växa som människa.

Många framgångsrika människor har misslyckats om och om igen för att sedan nått sin dröm. Abraham Lincoln misslyckades som affärsman, som en advokat och även som politiker först. Men han slutade aldrig försöka och slutligen blev han president för USA. Michael Jordan blev som ungdom petad i sitt basketlag. Han sade senare:

”Jag har missat 9000 skott i min karriär. Jag har förlorat över 300 matcher. 26 gånger jag har blivit litandes på att ta det avgörande skotten…och missat. Jag har misslyckats om och om igen i mitt liv. Det är därför jag lyckades.”

Om vi kan lära oss något från dessa personer så vore det att aldrig ge upp sin dröm av rädslan för att misslyckas.

2. Tålamod

Med misslyckande kommer tålamod. Tålamod är något som bara kan läras genom hårt arbete. Om du aldrig har nått botten, hur ska du då veta hur du tar dig upp? Varje gång vi tvingas oss upp igen blir vi lite starkare och lite mer kapabla att uppnå våra mål.

Så många människor är nära sina drömmar men de ger upp precis innan de kan nå det! Om folk bara kunde ta en stund och se tillbaka! De flesta ser bara en lång väg, istället för att fokusera på hur långt de kommit.

”Ha tålamod. Alla saker är svåra innan de blir lätta.”

-Saadi

3. Tid

Oavsett hur du vänder och vrider på det, så finns det bara 24 timmar på ett dygn. Det betyder att alla har lika många timmar att spendera.

Vi vet alla att ursäkten ”jag har inte tid” är struntprat, men det är en säker filt att använda.

”Jag tar det imorgon” blir till ”jag måste fundera över vad jag vill” och efter det ”jag måste lägga undan lite pengar först”.

Snabbare än du tror är du dömd, som alla andra. Du bar burat in dig själv och slängt iväg nyckeln.

Låt oss gå rakt på sak! Det är ALDRIG rätt tidpunkt och om du väntar på den, så kommer den aldrig komma.

Om framgångsrika människor har klarat det, varför kan inte jag? Och om jag klarat det, varför kan inte du?

4. Andras uppfattning

Är det något jag lärt mig genom åren så är det att personer som ger upp vanligtvis är de som alltid jämför sig själv med andra.

Den enda person som du ska jämföra dig själv med är…du.

Framgångsrika personer är nödvändigtvis inte genier; de är personer som aldrig ger upp. De ser ett hinder som en ny utmaning. Ett hinder som bara ska besegras, oavsett vad andra tycker och tänker.

5. Okunskap

Nyckeln är inte hårt arbete utan smart arbete. Det finns en stor skillnad mot att verka upptagen och att vara produktiv. Att vara upptagen behöver nödvändigtvis inte betyda att du är produktiv. Att vara produktiv handlar om att hantera sin energi rätt.

Många människor försöker göra allting själva och är för stolta över att be om hjälp.

Summering

1. Rädsla för att misslyckas

2. Tålamod

3. Tid

4. Andras uppfattning

5. Okunskap

Jag skulle gilla att höra din åsikt kring: anledningar varför folk ger upp sina drömmar! Känn dig fri att lämna en kommentar.

Kom ihåg! ”Om dina drömmar inte skrämmer dig, så är de inte tillräckligt stora”.

Varför ger folk upp sina drömmar? I denna artikeln kommer jag att ge 5 anledningar varför folk ger upp sina drömmar.