Öka ditt välmående med Resveratrol

 

Resveratrol ingår i en grupp av ämnen från växter som kallas polyfenoler. Dessa föreningar tros ha antioxidativa egenskaper som skyddar kroppen mot den typ av skada som har samband med ökad risk för sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. Resveratrol finns i skalet av röda druvor men även i andra källor inkluderar jordnötter och bär.
Eftersom Resveratrol tros ha så många hälsofördelar så är det inte förvånande att ett antal tillverkare har försökt att sälja tillskott med resveratrol. Många resveratrolkapslar som säljs kan innehålla fyllnadsmedel och tillsatser det är därför viktigt att välja ett tillskott som är gjorda av rött vin eller rött druvextrakt så som Resveratrol extrakt med 500mg dagligt intag.

Resveratrol har fördelar så som en ökad viktminskning samtidigt som det kan hjälpa dig leva ett hälsosammare och längre liv. Frågan är, kan resveratrol verkligen leva upp till detta rykte?

Fördelar med Resveratrol

Resveratrol har fått en hel del uppmärksamhet för sin hälso- och sjukdomsbekämpa fördelar. Flertal studier och forskning tyder på att Resveratrol kan bidra till att skydda kroppen mot en rad sjukdomar så som bland annat:

  • Hjärtsjukdom

    Resveratrol bidrar till att minska inflammation, förhindrar oxidation av LDL, även känt som det ”onda” kolesterolet och det gör det även svårare för blodplättar att hålla ihop och bilda blodproppar som i sin tur kan leda till en hjärtattack.

  • Alzheimers sjukdom

    Resveratrol kan skydda nervcellerna från skador och uppbyggnad av plack som annars kan leda till Alzheimers.

  • Diabetes

    Resveratrol förebygger insulinresistens, ett tillstånd där kroppen blir mindre känslig för effekterna av blodsockersänkande hormonet insulin. Insulinresistens är ett förstadium till diabetes.

Studier tyder på att Resveratrol även kan hjälpa mot några av effekterna av en ohälsosam livsstil och leda till ökad livslängd. Resveratrol har länge varit knuten till förebyggande av åldersrelaterade problem såsom hjärtsjukdomar och insulinresistens. Forskare tror att Resveratrol aktiverar SIRT1 genen, en biologisk mekanism som verkar för att skydda kroppen mot skadliga effekter av fetma och effekter av åldrande.

 

Bieffekter

Resveratrol är 100% naturligt och läkare har fortfarande inte upptäckt några nackdelar med detta tillskott. Hittills har studier inte upptäckt några allvarliga biverkningar även om Resveratrol tas i stora doser. Däremot kan Resveratrol interagera med blodförtunnande medel såsom warfarin (Coumadin), och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen, vilket ökar risken för blödning.

 

Dosering

Liksom andra kosttillskott så är resveratrol inte regleras av FDA. Det finns inte heller någon särskild doseringsrekommendationer och doser kan variera från tillskott till tillskott.

 

Doserna i de flesta tillskott är typiskt betydligt lägre än de belopp som har rekommenderats för störst hälsofördelar. De flesta kosttillskott innehåller 250 till 300 milligram av resveratrol. För att få i sig en motsvarande dos så är det rekommenderat att ta ett tillskott med 500 milligram per dag vilket kan ge dig maximala hälsofördelar. Det finns mängder med hälsoeffekter med Resveratrol och du kan hitta mer information online i olika artiklar för att lära dig mer om detta. Följ våra uppdateringar för att lära dig mer eller prova detta kraftfulla tillskott själv för att uppleva de optimala hälsofördelarna.

Jag skriver om hälsa, fördelar med naturliga kosttillskott och ökad ämnesomsättning. Läs mer här om fördelarna och vad dessa tillskott kan göra för just dig. Läs mina andra artiklar för mer information om du vill lära dig mer om naturliga kosttillskott.