Utnyttja din tid i karantän och lär dig nya saker med hjälp av en ljudbok!

I karantän? Just nu har du ett ypperligt tillfälle att lära dig nya saker genom att lyssna på en ljudbok.

COVID 19s effekt på samhället är ännu inte över, och folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande att folk undviker onödiga sociala kontakter. Hur vi upplever tiden i ofrivillig karantän är olika. Vissa klättrar på väggarna av tristess medan andra njuter av möjligheten att ta det lugnt, utan att känna att de missar någonting. Oavsett vilken grupp du tillhör är det viktigt att hitta något meningsfullt att fylla dagarna med. Därför vill vi tipsa om att ta chansen att lära dig något nytt! På så sätt kan du vända denna märkliga och i grunden negativa situation till något positivt.

Ett enkelt och avslappnat sätt att göra detta är genom att lyssna på en ljudbok. Idag finns de flesta nya böcker tillgängliga i detta fantastiska format, och det är enkelt att komma igång. Genom att ladda ner en ljudboksapp har du ett helt bibliotek av intressanta och spännande böcker tillgängligt i din telefon. Att lyssna på ljudböcker fungerar nämligen precis som andra populära tjänster som Spotify och Netflix – det kräver inte massa lagringsutrymme då du streamar ljudboken över internet. På så sätt är det möjligt att ha tillgång till 100 000-tals böcker bara några knapptryck bort.

Dessutom kan du göra andra saker – så som att jobba, träna eller stryka – under tiden som du lyssnar på din ljudbok och ofta är det billigare att lyssna på ljudböcker än att köpa fysiska böcker.

3 Ljudbokstips för den vetgirige

Nedan vill vi tipsa om några bra ljudböcker som garanterat kommer göra att du känner dig mer allmänbildad efter att ha lyssnat på dom:

  • Hälsa på Recept, skriven av Anders Hansen och Carl Johan Sundberg handlar om vikten av regelbunden träning. Hur fysisk aktivitet inte bara gör dig starkare utan också kan förebygga samt behandla sjukdomar och påverka ditt mentala mående.
  • Korta svar på stora frågor, är skriven av Stephen Hawking och i boken försöker en av vår tids mest framstående vetenskapsmän ge sin syn på de frågor som under århundraden har gäckat människan – så som: Hur uppstod universum? Kommer mänskligheten att dö ut? Finns det intelligent liv utanför vårt solsystem?
  • Factfullness, av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. I denna bok försöker familjen Rosling att förklara varför vi ständigt missförstår utvecklingen i samhället och hur vi kan gå tillväga för att bättre förstå världen. Låter det ambitiöst? Det är det också – men tack vare 10 noga uttänkta knep kan vi hindra vår hjärna från att göra misstag, och förändra vårt sätt att tänka.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig åtminstone ett nytt verktyg att hantera vår nya vardag. Kom ihåg att denna situation inte kommer att vara för evigt. Se därför att komma ut på andra sidan med en konkurrensfördel. Genom att lyssna på så lite som en ljudbok i månaden kommer du tillskansa dig massvis av ny kunskap.