Mshop tar saken i egna händer

Den populära julkalendern för vuxna är den största utmaningen
De fräcka julkalendrarna har blivit alltmer populära under åren. Bakom var och en av de 24 dörrarna döljer sig en produkt som kan användas i sexuella sammanhang.

”På Mshop har vi sett ett enormt intresse för dessa julkalendrar som vi har förhandlat fram. Tyvärr har vi också insett att de 24 portarna inte är 24 skattkistor. Medan vissa produkter är riktigt bra och av hög kvalitet är andra produkter mindre användbara, av lägre kvalitet eller ”likgiltiga” för många. Det går inte att undvika om man vill erbjuda 24 produkter till ett attraktivt pris, precis som alla par inte kommer att finna varje produkt lika intressant, säger Michelle Demir, pressansvarig för Mshop i Danmark.”

Tyvärr resulterar detta i att många av produkterna hamnar i papperskorgen kort därefter. Och det lämnar ett stort miljöproblem.

”I år presenterar vi vår egenproducerade hållbara sexjuliga julkalender som fokuserar på att göra julkalendern bättre – och mer värdefull för både kunden och miljön. Vi har haft två huvudprioriteringar i åtanke när vi har producerat den här kalendern – kvalitet och miljö. Vi vill förbättra julkalenderns kvalitet och därmed värdet för kunden och samtidigt minska klimatavtrycket.” Michelle Demir utvecklar

Mshop har valt att göra en adventskalender med 4 premiumprodukter (+ två hygienprodukter) i stället för 24 blandade godisprodukter. De erbjuder nu sina kunder 4 högkvalitativa sexleksaker som de kan behålla långt efter december månad. Dessa produkter är uppladdningsbara, kan användas om och om igen och ger mycket mer valuta för pengarna än 24 stycken ”små brandfarliga”. På detta sätt bidrar Mshop till att undvika att produkter hamnar direkt i soporna – osorterade – men inte minst minskar de också den stora mängden förpackningsavfall, som vi ser på erotiska kalendrar idag.

Med Mshops nya julkalender kan du förvänta dig 60 % mindre förpackningar. Förpackningarna i den nya kalendern är 100 % återvinningsbara och består av FSC-godkända material.

”Vi vill skicka en signal till branschen att det är dags att agera mot de miljöproblem som vår bransch bidrar till. Och ikke mindest bevisa att det kan vara lätt att göra”, avslutar Michelle Demir.

Kalendern kan köpas i slutet av året på Mshops hemsida & webshop och är en bra och ansvarsfull julöverraskning till dig själv eller en man.

Vad kan du själv göra för att förbättra sovrummets miljövänlighet?

Släck ljuset! Det är förmodligen den första tanken som många kommer på när de hör talas om miljövänlig laggymnastik. Och även om det är en bra början, som bidrar till ett lägre klimatavtryck, släcks ljuset långt ifrån oförskämt varje gång. Istället finns det många andra saker du kan göra, som vi har dykt ner i.

En dusch med din partner kan vara en riktigt bra lek – och om du hoppar i badet tillsammans med din partner, istället för ensam, kan du spara många liter vatten. Om du tar ett bad på 15 minuter går det snabbt upp till mer än 100 liter vatten. Dessutom blir ditt klimatavtryck ännu större om vattnet ska värmas upp i förväg.

En annan rekommendation är att du bekantar dig med de material som används vid tillverkningen när du väljer personliga produkter och leksaker för vuxna. De allra flesta produkter är tillverkade av PVC, men det finns undantag, till exempel vibratorer tillverkade av hållbara material eller dildos tillverkade av sten eller glas. Om du väljer en klassisk sexleksak bör du också kontrollera innehållet av ftalater, som kan skada ens reproduktionsförmåga, men också verkar vara hormonstörande.

Mshop.se presenterar en ny och uppdaterad version av en av de populäraste produkterna – den populära sexjulkalendern för vuxna. Fokus har legat på att optimera miljövänligheten och minska mängden material: Läs vad vi har gjort här.