Låna pengar online – smarta tricks, trygga strategier

Funderar du på att ta ett snabblån? Snabba pengar lockar de flesta men det gäller förstås inte bara att låna snabbt utan också att låna smart. Här avslöjar vi de bästa tricksen och strategierna för att hitta marknadens bästa snabblån.

Låna mindre, spara mer

Detta betyder förstås inte att du ska hålla dig borta från lån. Men har du en lagom stor buffert finns det också större utrymme för mer förmånliga lån. Kan du vänta några månader eller kanske t.o.m ett år med att ta ut lånet? En kombination mellan eget sparande och ett kompletterande lån med låg effektiv ränta är den bästa strategin, oavsett storleken på lånet.

Snabbare avbetalning, billigare lån

Vanligtvis är det inte bolån man tänker på när man hör ordet snabblån (även kallat mikrolån, blancolån, SMS-lån, privatlån) utan små nödlån som kan hjälpa till när olyckan är framme eller man behöver dryga ut semesterkassan. De flesta långivare beviljar inte mer än 75 – 100 000 kronor när det kommer till snabblån, även om det finns undantag. Vanligtvis rör det sig om lån mellan 5000 – 25000 kronor som enkelt och snabbt kan betalas av inom 24 månader (förhoppningsvis mindre). Det kan låta lockande att välja en återbetalningsplan på 5 år med ett återbetalningskrav på 500 kronor i månaden men räntan för det kan i längden bli ännu större än det ursprungliga lånet. Ju längre tid det tar för dig att betala tillbaka ett lån, desto dyrare blir lånet. Välj små lån med max 6 månaders återbetalningstid så kan du snabbare ta ut ett nytt lån. Samtidigt ger det dig större kontroll över dina utgifter och risken att hamna i den fruktade skuldfällan minskar rejält.

Bädda inför framtida lån – låna utan UC

Alla långivare har skyldighet att begära en kreditupplysning innan ett lån beviljas men det finns inget krav om att förfrågan måste ske via Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag som de flesta storbanker vänder sig till. Varje kreditprövning som skickas in registreras hos UC, vilket gör att för många kreditupplysningar kan eventuellt försämra din kreditvärdighet. Ska du låna en mindre summa pengar är det därför en bra idé att välja en långivare som erbjuder lån utan UC. Du slipper inte undan själva kreditprövningen men undviker att den skickas till UC. Istället skickas den till en alternativ upplysningstjänst. Spara UC-upplysningarna till större banklån.

Spara värdefull tid – automatisera ditt sökande

Alla vill vi hitta drömlånet snabbt och smärtfritt. Samtidigt är det jätteviktigt att vi tar oss tid till att gå igenom villkoren, räkna samman kostnaderna och avgöra vilket lån som passar bäst. Det gäller att läsa på men själva sökandet kan man faktiskt lämna över till någon annan, helt utan kostnad. Idag finns det en uppsjö av jämförelsetjänster på nätet som med hjälp av algoritmer och finansiella kriterier hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån dina villkor och förutsättningar. Ett bra exempel är Fair-laan.se som är en kostnadsfri och högeffektiv tjänst. Fair-laan.se jämför olika privatlån och ger dig en rättvis bild av hur dina framtida inbetalningar kommer att se ut. Snabbt, enkelt och tryggt!

 

Fair-laan.se hjälper dig att gratis jämföra dina lånemöjligheter online. Företaget finns aktivt i sju länder och hjälper tusentals människor per månad. Med tjänsten så kan du jämföra snabblån, SMS-lån, lån utan UC samt samla alla dina nuvarande lån till ett stort.