10 rikaste människorna i världen – 2021

De rikaste människorna i världen är:

1. Jeff Bezoz Förmögenhet: 195 miljarder dollar

VD och grundare av både Amazon, världens största återförsäljare, och Blue Origin. Med ett uppskattad nettovärde på 195 miljarder dollar är han den rikaste mannen i världen.

2. Elon Musk Förmögenhet: 187 miljarder dollar

VD och grundare av Tesla; VD, chefsdesigner och grundare av SpaceX; VD och grundare av Neuralink; och grundare av The Boring Company. Hans beräknade nettovärde är 187 miljarder dollar.

3. Bernard Arnault Förmögenhet: 151 miljarder dollar

Bernard Arnault är ordförande och VD för LVMH, världens största lyxvaruföretag, och ordförande för dess holdingbolag, Christian Dior SE. Hans beräknade nettovärde är 151 miljarder dollar.

4. Bill Gates Förmögenhet: 146 miljarder dollar

Bill är medgrundare av Microsoft, det största mjukvaruföretaget i världen, och medordförande för Bill & Melinda Gates Foundation. Hans uppskattade nettovärde är 146 miljarder dollar.

5. Mark Zuckerberg Förmögenhet: 112 miljarder dollar

Mark Zuckerberg är VD, ordförande och medgrundare av Facebook, världens största sociala nätverkstjänst, samt co-CEO och medgrundare av Chan Zuckerberg Initiative. Hans beräknade nettovärde är 112 miljarder dollar.

6. Larry Page Förmögenhet: 105 miljarder dollar

En entreprenör som tillsammans med Sergey Brin skapade online-sökmotorn Google. Idag är Google ett dotterbolag till Alphabet, ett holdingbolag där Page fungerade som VD för 2015 till 2019.

7. Warren Buffett Förmögenhet: 103 miljarder dollar

Allmänt känd som ”Oracle of Omaha”, gjorde Buffett majoriteten av sin förmögenhet genom att köpa aktier i företag med lättförståelig affärsverksamhet.

8. Sergey Brin Förmögenhet: 101 miljarder dollar

Grundare och styrelseledamot: Alphabet. Förutom att vara en mycket populär sökmotor, erbjuder Google också en svit med onlineverktyg och tjänster, kända som Google Workplaces, som inkluderar Gmail, Google Drive, Google Kalender, Google Meet, Google Chat, Google Docs, Google Sheets, Google Slides , och mer.

9. Steve Ballmer Förmögenhet: 94 miljarder dollar

Amerikansk affärsman och investerare som tjänstgjorde som verkställande direktör för Microsoft från 2000 till 2014. Han är den nuvarande ägaren av Los Angeles Clippers i National Basketball Association (NBA)

10. Larry Ellison Förmögenhet: 90 miljarder dollar

Amerikansk affärsman och entreprenör som var grundare och verkställande direktör (1977–2014) för programvaruföretaget Oracle Corporation