Att skriva fantasy

Madelene, heter jag. Tänkte här berätta lite om mitt arbete som författare.

Mitt författarintresse startade när jag var liten. Då lämnade jag gärna in lite extra skrivarbeten, vilket kanske inte alltid var så populärt hos lärarna som fick extrajobb.

Jag arbetar just nu med en trilogi som jag startade med när jag var föräldraledig. Är annars svårt att få tiden att räcka till mellan arbete, familj och skrivande. Så var ett perfekt startskott.

Något som var viktigt för mig var att ha ett budskap. Dock fick inte det ta upp för mycket plats eller kännas tillrättavisande. Då denna trilogi är inom genren verklighet/fantasy blev det en spännande mix. Valde att beskriva platser där jag bor och utgå från hur människan idag förstör sin egen värld. Lekte helt enkelt med en tanke, vad skulle hända om naturen slog tillbaka? Min förhoppning med böckerna, utöver att de ska vara spännande och stundtals roliga, är att få läsaren att stanna upp en stund, ta sig tid att reflektera över hur vi i vår vardag kan minska det mänskliga fotavtrycket på den gemensamma miljön. Den vi faktiskt ska efterlämna till våra barn.

Det som blev riktigt svårt var att beskriva paralellvärlden på ett övertygande sätt. Det finns inga gränser i fantasy, har man hört. Men jo, det gör det. För ska man övertyga en läsare om att en plats skulle ”kunna” existera, behövs lagar. Den får inte bli för overkligt. Då tror inte läsaren på konceptet.

Första boken följer två syskon som lever med sin ensamstående mamma. Ett oväder som drar in över Sverige kommer förändra deras syn på världen då de praktiskt taget ramlar in i en sagovärld. I boken finner man också den klassiska tonårsdramatiken där huvudpersonen strävar efter att hitta sitt sanna jag, den stöttande vännen och sökandet efter den rätta kärleken. Känslor som svallar likt en berg-och dalbana och ibland får den mest förståndiga att ta de kanske minst logiska besluten.

Den inledande boken Och mörkret föll, släpptes i september under 2016 av L.C. Förlag och har tagits in på de flesta bibliotek. Bara en sådan sak kändes roligt. Att sedan få det bekräftat att boken lånats ut en hel del, gör mig extremt tacksam. Självklart finns den också att köpa och där har det också gått över förväntningar.

Under hösten 2017 utkommer del två som heter Röda skyar. Vilket kommer bli extremt spännande. Jag hoppas att mina läsare kommer uppskatta den lika mycket som den första boken.

Jag kommer som vanligt finnas på plats i Göteborg tillsammans med mitt förlag och alla andra trevliga författare och signera böcker.

Här kan ni följa mig:

www.madelenelundvall.com