Guider som förenklar bostadsaffärer

Det kan vara rätt krångligt att veta hur man ska gå tillväga om man ska köpa, sälja eller hyra ut sin bostad. Du kan leta runt på nätet efter information i timmar, men visst vore det bra om man kunde följa enkla steg för steg guider över hela processen. På Ekonomifokus.se kan du nu finna dessa guider som förenklat visar vägen fram till en lyckad bostadsaffär.
Vi kan också svara på frågor ifall du inte finner svaren i de artiklar vi skrivit, vi själva har stor kunskap inom bostad och ekonomi, samt vi har genomgått många egna bostadsaffärer med lyckade resultat.
I köpa bostad guiden hittar du tips och råd som förhindrar att du kliver på de vanligaste minorna vid bostadsköp, att bara gå på en visning och lägga bud till mäklaren är en dålig ide ifall du inte läst på sen innan. Exempel på viktiga saker är. Läs igenom årsredovisningen och prospektet noggrant, vilka frågor ska man ställa till mäklaren, Hur ska man göra i budgivningen för att lyckas få bostaden, kolla in köpa bostads guiden för mer info.
Nu kanske du sitter på andra sidan och funderar på att sälja din bostad. Även här finner du en bra guide på saker man inte får missa vid en försäljning. Vi har också en hel del information som kan hjälpa dig att hitta mäklare på nätet till bästa pris. Men vi förklarar också varför du inte bara ska välja den billigaste mäklaren. Vår sälja bostads guide kommer ge dig tipsen till en lyckad affär.
På sajten har vi också information som hjälper dig vid uthyrning. Du kanske inte vill sälja bostaden, men ändå behöver få in lite kapital till räkningarna. Dock kan det vara väldigt krångligt att förstå alla regler som finns vid uthyrning, därför har vi gjort enkla guider även här som snabbt och lätt ger dig tipsen till bekymmersfritt uthyrande. Du kan annars få problem som leder till återbetalning och i värsta fall att du måste lämna din bostad. En rolig nyhet är också att man nu kan hyra ut sin bostad via airbnb. Men vad ska man tänka på innan man lägger ut sin bostad, och hur funkar regelverket runt det hela. Alla sådana saker kommer jag hjälpa dig med.

Bostadsaffärer innefattar väldigt stora belopp, var därför väl påläst innan du förhastat ger dig in i dessa typer av affärer. På köpsidan ser jag ofta folk missa viktiga saker som ekonomin i en bostadsförening, intyg på renoveringar, kostsamma kommande renoveringar, saker som kommer påverka din framtid som bostadsägare. Dessa misstag är anledningen till att jag la grunden till Ekonomifokus, jag vill se det svenska folket lyckas med sina bostadsaffärer.
Jag har själv köpt och renoverat många lägenheter i yngre dagar. Därför besitter jag en kunskap värd att dela med mig av. Många affärer som jag gjort har slutat i fina vinster. Vinsterna beror inte på tur, jag lägger pengarna på rätt ställen helt enkelt. Det hela är inte svårt om man vet hur man ska göra, men ofta ser jag folk begå enkla misstag vid sin försäljning. Exempel på misstag är att folk väljer fel mäklare, missar att styla sin lägenhet på rätt sätt, inte åtgärdar enkla renoveringar, köper för dyra material till renoveringen. Det finns mer att läsa på hemsidan om dessa misstag. Hoppas jag med denna artikeln fått upp ditt intresse för bostadsaffärer.