Vad finns det för behandlingar mot håravfall?

Som tonåring och ung vuxen blir ditt hår en del av din identitet och kan ha en stark koppling till ditt självförtroende. Därför kan håravfall påverka dig psykiskt och leda till försvagat självförtroende. Håravfall är förknippat med förlust av ungdom och utseende. Det finns många olika orsaker till mäns håravfall, vissa är tillfälliga och andra är permanenta, men om du är en av de många männen där ute som är missnöjda med sitt tunna hår kan du göra något åt det. Behandlingarna finns där ute och väntar på dig.
Hårbehandlingar är mer avancerade nu än förut men håravfall är fortfarande rätt svårt att hantera. Lyckligtvis finns det nu en mängd olika effektiva sätt att behandla håravfall. Dessa metoder involverar stimulering av håråterväxten, vilket innebär blodcirkulationen till hårsäckarna och förbättring av kontinuerlig hårväxt. Några potentiella metoder för att behandla håravfall utan kirurgi kan vara stimulerande schampo, laser mot åravfall och kosttillskott, som aktivt kan bidra till att stimulera håret att bli starkare, starkare och få den att växa tillbaka.

Schampon
Schampo mot håravfall för män är en väldigt lättanvänd behandling mot håravfall eftersom de enkelt kan integreras i din dagliga duschrutin.

Stimulerande schampon som koffeinsschampo och andra som innehåller naturliga ingredienser stöder manligt håravfall genom att stimulera folliklarna att växa nya hår och är populära håravfallsprodukter. Hårförlustschampo främjar friska hårsäckar, tjockt hår och bekämpar håravfall.

Anti mjällschampo kan också hjälpa till att stoppa håravfall genom att minska behovet av att klia din hårbotten och skada hårsäckarna så att det ger ditt hår en bättre chans att växa jämnt och kraftigt.

Håravfallspiller
Hårförlustpiller är också kända som hårtillskott. De hjälper hårväxten genom att fylla på din kropp med de näringsämnen som behövs för att förhindra håravfall och hjälper till att inducera och bibehålla hårväxten. Håravfallstabletter stöder utseendet av tjockt och fylligt hår vilket gör dem till en populär mäns hårförlustbehandling.

Dessa behandlingar kan öka näringen till hårsäckarna. Vitaminer, mineraler och örter hjälper till att avlägsna talg och andra hårsäckdämpare för att öka hårets blodtillförsel och främja tjockleken.

Laserbehandling mot håravfall (LLLT)
Om du letar efter något lite annorlunda men fortfarande den bästa behandling för håravfall så kan laser med låg styrka vara för dig. Laserbehandling har visats stimulera hårsäckar vid rötterna vilket kan förbättra cellaktiviteten som främjar ny och tjockare hårväxt. Du kan använda dessa laserbehandlingar i hemmet med en laserhjälm som applicerar låg styrka i hela håret. Dioder i en laserhjälm stimulering av ljusterapi till hårbotten för att hjälpa hårväxten genom att aktivera hårsäckarna. Laser mot håravfall kan enkelt beställas online, som t.ex iGrow laserhjälm.

Receptbehandlingar mot håravfall
Receptbelagda läkemedel kan också användas för att behandla manligt håravfall genom att förhindra håravfall och eventuellt få tillbaka redan tappat hårl hos vissa män, men det kommer med risken för negativa biverkningar inklusive erektionsproblem. Inte alla män är lämpliga för receptbelagda läkemedel, därför är det viktigt att besöka en läkare innan dessa tas.

Kirurgi
En hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp som tar friska hårsäckar och transplanterar dem till områdena av skallighet i hårbotten. Det kan hjälpa vissa män med små områden av skallighet men det är tidskrävande, dyrt och kommer med alla risker för kirurgi inklusive infektioner och ärrbildning.

Peruker
Peruker har kommit långt under det senaste året, och de är inte som tupeer man brukade tejpa på hårbotten. Dagens peruker använder naturligt hår och är utformade för att passa ditt ansikte och huvudform.